01.10.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Усі на боротьбу з торгівлею або Чи може влада, яка організовує ярмарок біля паркану, навести лад у Трускавці?

Усі на боротьбу з торгівлею або Чи може влада, яка організовує ярмарок біля паркану, навести лад у Трускавці?

Сьогодні, 1 жовтня, на оперативній нараді у мерії, начальник Трускавецького відділення поліції Максим Гук, озвучив факти, наведені у статті «Джерел Трускавця» Торгують ледь не з підніжжя постаментів – у Трускавці стихійна торгівля захоплює місто!

Максим Ярославович звернувся до посадовців міської ради з пропозицією – спільними зусиллями взятися за подолання цього явища. До спільних дій, на думку головного поліціанта міста-курорту, повинні бути залучені також громадськість та журналісти.

Заступник міського голови Олексій Балицький повідомив, що для подолання цього явища, на його думку, треба налагодити роз’яснювальну роботу, яку мають координувати начальник інспекції з благоустрою та працівник поліції, закріплений саме за цим напрямком. Справді, питання торгівлі у недозволених місцях є актуальним  для Трускавця, - наголосив заступник мера. На цьому й поставили крапку в обговоренні. Швидше за все, що й з боротимуться зі стихійною торгівлею у такий же дієвий спосіб.

Зазначимо, що у поліції  сьогодні є найбільше повноважень щодо впливу на «бізнес з асфальту» –  правоохоронці можуть складати протоколи й притягувати до відповідальності тих, хто торгує у недозволених місцях. Це не лише люди похилого віку, а й підприємці, авто яких заполонили алеї курортного парку.З десяток машин та бусів торговців, що продають свій крам у першій санітарній зоні, цілісінький день стоять впритул до бювету мінеральних вод. Стражі ж порядку цього не помічають.


Тим часом міська влада перетворила Майдан Незалежності й курортний парк у галасливий циганський табір! Тут з дозволу трускавецьких посадовців вживають алкогольні напої, смажать, варять, торгують, розважаються на усі лади. Відпочивальники та трускавчани мають змогу насолодитися також гучною рекламою із моніторів, що стримлять біля сцени та сходів до «Весни». Одне слово, суцільний релакс!

Більше того, місцеві чиновники використовують для торгівлі кожен клаптик у курортному парку! Такрішенням виконавчого комітету Трускавецької міської ради дозволено проведення ярмарку туристичних послуг поряд зі встановленим будівельним парканом на вул. Торосевича, 8. Креативна ідея, що й казати!

скр1+.jpg

Чи є ще сумніви, що саме міська рада є найбільшим порушником правил благоустрою у Трускавці? Посадовці ініціюють торгівлю навіть у зоні санітарної охорони мінеральних джерел курорту! До того ж сповідують подвійні стандарти: 22 травня міський голова Андрій Кульчинський  повідомив підприємцям, які вели діяльність на вул. Суховоля біля кафе «Злагода», що їм не продовжать дозволи. Підставою, за словами мера, є проект рішення «Про невідкладні заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі та заборону здійснення вуличної торгівлі у курортному парку по бульвару Торосевича у м. Трускавець». А вже за тиждень, 30 травня, виконком погоджує проведення ярмарку під парканом майбутнього готельно-розважального центру на Торосевича, 8!


Тож чи  можуть чиновники, які самі порушують закон, навести лад у Трускавці? Питання риторичне. Тому жодних сподівань – не дивлячись на гучні заклики, боротьба з торгівлею, санкціонованою і дозволеною, вчергове зведеться до запропонованих Олексієм Балицьким «роз’яснювальних заходів».

Ольга КУЦ

 

viber 2.jpg

* фото Ярослава Одрехівського

Читайте також: Бульвар Торосевича – мережа трусів та гучної реклами! У курортному парку Трускавця набирає розмаху стихійна торгівля

Кульчинський проти Ткаченка? У Трускавці оголосили бій торгівлі у центрі міста чи нетрудовим доходам заступника


Социальные комментарии Cackle