30.03.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Кульчинський проти Ткаченка? У Трускавці оголосили бій торгівлі у центрі міста чи нетрудовим доходам заступника

Кульчинський проти Ткаченка? У Трускавці оголосили бій торгівлі у центрі міста чи нетрудовим доходам заступника

Спочатку дозволили, а тепер вестимуть війну? Депутати Трускавця на сесійному засіданні висловилися проти торгівлі, дозволеної та стихійної, яка окупувала вулиці курортного міста та його центральну частину. Як неодноразово писали «Джерела Трускавця», у курортному парку та прилеглих до центру вуличках, на майдані Незалежності приторговують із наметів, дерев’яних яток, капотів машин, з клумб, ба навіть з постаментів пам’ятників. Асортимент - найрізноманітніший: спиртні напої, шашлик, морозиво, сувеніри, взуття, закрутки, гриби та навіть білизна. Стихійна торгівля здійснюється без жодних погоджень з органами місцевого самоврядування – вона за останній рік розквітла буйним квітом. Дивна річ, але з нею начебто не можуть впоратися ні працівники охоронної фірми, яка утримуються бюджетним коштом, ні полісмени.

Однак за нинішнього керівництва міста не менш загрозливих масштабів набула й дозволена діяльність на майдані Незалежності та у парку – тут бізнесують підприємці, наближені до трускавецького мера, у тому числі й депутати. Тож доволі дивною виглядала ініціатива, озвучена на останньому сесійному засіданні, яке відбулося 29 березня, підготувати проект рішення, який заборонить торгівлю у центрі міста та курортному парку. Як відомо, дозволи на ведення торгової діяльності у Трускавці видає комісія, яку очолює заступник міського голови  Олександр Ткаченко. Поза очі кажуть, що саме  пан Олександр «кришує» увесь торговий бізнес у центральній частині міста – окрім офіційних дозволів, чиновник відає усіма торговими потоками  у курортному парку та інших хлібних місцях. Тож навряд чи рішення сесії виконуватиметься – воно носитиме лише декларативний характер. У такий спосіб міський голова та частина депутатів вирішили банально попіаритися! Й про людське око відреагувати на численні скарги активістів, ганебні світлини у соціальних мережах, на яких курортний парк й центральний майдан міста нагадують циганський табір. А заодно, мабуть, змусити Ткаченка активніше ділитися нетрудовими доходами …

На цьому ж таки сесійному засіданні йшлося і про проект рішення, який обмежить рух транспорту у центральній частині оздоровниці. Оскільки, окрім головної проблеми курорту – всепоглинаючої торгівлі, центр міста постійно окупований ще й  автівками, які припарковані не за правилами, а на доріжках курортного  парку, біля бювету мінеральних вод тощо. Місцеві народні обранці начебто мають намір навести лад і тут – пропонують встановити шлагбаум на вулиці Джерельній та перекрити таким чином автомобільні хаотичні потоки до парку.

Ірина Романова 

Социальные комментарии Cackle