04.12.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

«Краса материнства» - мегапроект з такою назвою втілюють в життя у Дрогобичі

«Краса материнства» - мегапроект з такою назвою втілюють в життя у Дрогобичі

У Дрогобичі реалізовують важливий соціальний проект: планують випустити етно-календар із образами та життєвими історіями  багатодітних матерів нашого регіону - «Краса материнства».

Ідея сміливого соціального задуму цієї весни вийшла від чотирьох активних дрогобичанок – Оксани Рудавської (керівник проекту), Галини Жубіль (педагог, письменниця, громадська активістка), Валентини Дацюк (директор салону краси «Афродіта») та Оксани Матчишин (директор Дрогобицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді). Відтак до проекту доєдналися членкині ГО «Обєднання родовід» Інна Демидюк, Світлана Луців, Наталія Ковальчин, та Руслана Даниляк. Суть задуму – возвеличити  багатодітну матір, подарувати їй можливість відчути себе щасливою жінкою і у колі сім’ї, і поза родиною…

Як наголошує головний ініціатор проекту Оксана Рудавська, його задум виник спонтанно, однак одразу знайшлося чимало бажаючих підтримати цей важливий проект. Серед них керівник місцевого салону краси Валентина Дацюк, яка люб’язно погодилася відчинила двері своєї студії краси для жінок, щоб потурбуватися про їхнє перевтілення – професіонали салону зробили матерям учасницям-проекту чудові зачіски та макіяжі. Відтак на матерів чекала фотосесія у етно-образах.

IMG_0352.jpg

IMG_0374.jpg

Заключним етапом проекту «Краса материнства» має стати випуск календаря, де кожен місяць року уособлюватиме одна із матерів учасниць. Як наголошує керівник задуму Оксана Рудавська, окрім головного естетичного меседжу проекту, активні дрогобичанки насамперед  хочуть «заразити» добром ще більше людей та допомогти багатодітній жінці відчути себе щасливою, бажаною та красивою.

- Було б дуже чудово, як би наш проект надихнув на добрі справи і інших людей. Скажімо, можливо хтось із місцевих фітнес клубів захотів подарувати багатодітним матерям абонемент у свій заклад. Можливо якась кав’ярня виявила б бажання пригостити матерів горнятком запашної кави. Добро творити легко. Особливо для тих жінок, які його заслуговують. Бо для багатодітної матері, погодьтеся, дуже часто бракує невеличкого свята у їхньому шаленому за ритмом житті, - підкреслила пані Рудавська.

IMG_0372.jpg

«Джерела Трускавця» у травні уже  знайомили своїх читачів із першими 5 історіями багатодітних матусь Дрогобиччини. На черзі ще 7 не менш вражаючих історій жінок, які щиро поділитися своєю мудрістю, історіями материнства  та  життєвим досвідом. Тож знайомтесь!

0618 гришко+.jpg

Наталія Гришко, щаслива матуся 5 дітей, м. Борислав

 НАС — 7  ОСОБЛИВИХ “Я“ 

Родина Наталії Гришко — особлива, бо в ній ніхто не стоїть на місці. За головою родини татком Сергієм спочатку підтюпцем, а потім усе  сміливіше побігла у спортивні марафони України вся сім’я. Тарасик  - 10-річний  футболіст,  зайняв цього року 2 місце у дитячому забігу на 1 км в м.Івано-Франківськ. Старша донечка 14-літня Христина має задатки художниці, 12- річна Аня - майбутня спортсменка, а найменша донечка Софійка вже школярка та  мріє вивчитись на лікаря, щоб віднайти таблетку вічної молодості для матусі. А навколо найменшого синочка Миколки зараз найбільша увага. Мама Наталія вільний час у декретній відпустці використовує творчо: разом із донечками у вісім рук творять дива. Їхні руки створюють чудові ляльки-мотанки. Дім, збудований своїми силами, родинні уподобання, великий сад та господарка - такий великий світ родини Гришко, у якому  крутяться  від найменшого до найстаршого. Вони дружні та пишаються  успіхами одне одного.

0550 якимець.jpg

Тетяна Якимець, щаслива матуся 5  дітей, с.Почаєвичі Дрогобицького району

 "ЩО БОГ МЕНІ ДАЄ - ТЕ І ПРИМАЮ" 

А Бог дав п.Тетяні 5 чудових діточок. Найстарша 20- річна Марічка - студентка Львівської політехніки, майбутній фінансист, а 17-річний Олег навчається на механіка в ліцеї. Велике бажання мати ще діточок покликало Тетяну на Хресну Дорогу в Страдч, і незважаючи на заборону лікарів, сильна віра Тетяни дала їй можливість народити ще трьох дітей. Олександр - десятикласник, планує навчатись у духовній семінарії, Владислав - школяр, а найменша Вікторія - ще в садочку. Старші діти допомагають меншим, і батьки виховують їх у любові один до одного. Незважаючи на таку різницю у віці дітей, у родині витає дух єдності та  християнства. Сім'я живе за  принципом: “Не просто називатися християнином, а ним бути”. Тож щонеділі всю родину можна побачити на Службі Божій у храмі.

Сокол Іванна (квітень).jpg

Іванна Сокол, щаслива матуся 6  дітей, м.Борислав.

 "ЩАСТЯ В РОДИНІ МАЄ БУТИ АЖ ПО ВІНЦЯ" 

Свій дім Іванна Сокол  творить серцем і великою любов’ю. Тому в цьому домі живе щастя і найбільша цінність її життя - діти. Їх багато, адже щастя має бути по самі вінця! Ще маленькою пообіцяла сама собі, що матиме дружну сім'ю та багато діточок. Коли зустріла Михайла, то зрозуміла, що ця мрія здійсниться, бо її суджений виявився дуже добрим та роботящим. Спочатку доля подарувала молодому подружжю доню Руслану, потім - синочка Миколку, ще одну доню Христинку. Потім з'явився Василько, який був учасником АТО.  А ще сім'я раділа появі Дмитрика, який нині добре навчається в гімназії, бо мріє стати лікарем.
Родина не завжди визначається по крові, переконана Іванна. Іноді в житті з"являються ті, хто стає найріднішим для всієї  родини. Так сталося з Віталиком із Одеси, що потрапив до санаторної школи, з якої  його Іванна забрала у  свою сім'ю. Він став частинкою її великого серця, зробив сім'ю ще щасливішою та дружнішою…

0497 домін.jpg

Ольга Домін, щаслива матуся 4  дітей, с.Залужани Дрогобицького району.

 "ВЧАСНО ДОНЕСЕНЕ БОЖЕ СЛОВО РЯТУЄ ДУШУ" 

Родина Домін унікальна тим, що Ольга з чоловіком  походять із багатодітних сімей і самі виховують 4 діточок. Найстарша Христина вже є мамою і виховує синочка, а 20-річна Мартуся навчається в Чернівецькому медуніверситеті. 18-річна Галинка -студентка Дрогобицького музучилища. Наймолодший синочок Андрій -учень школи. Найважливішими в  родині є турбота одне  про одного й повага до старшого покоління. І в цьому ростуть їхні діти, котрі  змалечку бачили, як батьки опікувались своїми хворими батьками. Мама співає у церковному хорі, а чоловік допомагає своєю працею в оздобленні храму. Оля твердо вірить, що правильно і вчасно сказане й донесене Боже слово може порятувати людську душу.

0589 шуригайло.jpg

Любов Шуригайло, щаслива матуся 7  дітей, м. Дрогобич.

 "СІМ'Я - ЦЕ СВІТ, ЯКИЙ ТВОРЮ Я САМА" 

Для Любові Шуригайло  сім'я - це світ, який творить вона сама, наповнюючи його коханням, щастям, мріями та дітьми. У її великому материнському серці є достатньо місця для всіх: і для Наталочки, найстаршої донечки, уже студентки, котра цікавиться психологією і пов'язує свою майбутню кар'єру із рекламним бізнесом; і для Соломійки, неймовірної фантазерки, теж уже студентки, що мріє займатися музейною справою, охороною пам'яток; і для Андріанки, котра здивувала родину, оголосивши, що буде гінекологом і зараз навчається на другому курсі медуніверситету; і для Любомира, студента нафтового коледжу, котрий своє майбутнє пов'язує з автосправою, яку полюбив, дякуючи татові;  і для Марічки, яка народилась у День матері, і тепер тішить усю родину своєю лагідністю, добротою та великою любов"ю до дітей і всього прекрасного;  і для Богдана, народженого в День філолога, тому (за версією мами) має неабиякі філологічні здібності, хоча в сім"ї його називають філософом;  і для найменшенького - Василька, народженого в День стоматолога, дуже жвавого хлопчика-пустуна, який у своїх три рочки тішить оточуючих дивовижною кмітливістю та гострим розумом. Особливе місце в серці Любові Шуригайло займає її чоловік Іван - найвірніший друг, найщиріший порадник,чудовий батько, громадський активіст та успішний бізнесмен.

0475 кушнір.jpg

Юлія  Кушнір, щаслива матуся 5  дітей, с. Раневичі.

 "НАША РОДИНА СХОЖА НА ВЕЛИКУ ДРУЖНЮ РУКАВИЧКУ" 

Щаслива велика родина народжується з великого щастя – це знають усі… У радості й  любові  багатіла діточками і  Юлія Кушнір – троє рідних малят було у її родинному гніздечку, коли сталася біда: від хвороби померла братова п. Юлії Ірина, залишивши по собі осиротілих Ромчика й Мирославу. Не вагаючись, Юлія разом із чоловіком Ярославом забрали діточок додому. І ось так народилася дружня дитяча рукавичка в родини Кушнірів: на кожен  уявний пальчик - по дитинці. Тепло, весело й  гамірно вдома - дітвора вчиться, бавиться, тулиться до мами, і чекає на татка з роботи. Василько й Роман прислуговують у храмі, усі діти закохані в музику, грають на своїх улюблених музичних інструментах, яких у родині Кушнірів зібрано багато: усім вистачить і грати, і навчатись новому. Вечорами тут часто лунає українська пісня у виконанні родинного дитячого ансамблю.

0461 франко.jpg

Ірина Франко,  щаслива матуся  9 дітей, с.Уличне Дрогобицького району.

 "ЩАСТЯ ЖИВЕ В КУТОЧКАХ МАМИНИХ ОЧЕЙ" 

Ви знаєте, як виглядають очі щасливої мами  – теплі, іскристі із посмішкою у куточках… Так  горять  очі у п.Ірини, багатої матусі 9 дітей.  Ця стримана 61 річна жінка має непросту долю, яка 20 років тому залишила її багатодітною вдовою. Але її обличчя відразу починає світитися посмішкою від згадки про своїх діточок. А їх у неї чимало — ДЕВ'ЯТЬ. Три соколи-синочки: Володя, Ярослав, Миколка і шість помічниць-донечок: Марія, Іванна, Тетянка, Галинка, Леся й Наталочка. На сьогодні п. Ірина - багатовнучата бабуся. Її маленькі скарбики - це 12 онуків і один правнук. Найстаршій доньці Марії - 42 роки, а наймолодшим донечкам-двійнятам Лесі й Наталії по 22 роки. Уявіть собі великий і гамірний родинний стіл, який ледь уміщає на свята усі покоління! “Усі вони для мене найкращі,”- промовляє тихо й  впевнено п. Ірина. Її оселя- це затишне родинне гніздечко, із якого порозліталися діти-пташата в різні куточки світу, і поспішають повернутися до матері на свята, бо любові її великого серця вистачить на них усіх.

Розмову вели: Галина Жубіль, Галина Романюк, Оксана Рудавська.

Фото: Вадим Малишев

IMG_0401.jpg

IMG_0432.jpg

IMG_0450.jpg

IMG_0441.jpg

IMG_0389.jpg

IMG_0360.jpg

IMG_0436.jpg

IMG_0600.jpg

IMG_0684.jpg

Социальные комментарии Cackle