09.07.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову

Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову

Призовники, які планують вступити у вищий навчальний заклад після школи чи після професійно-технічного училища, технікуму, під час проведення весняної призивної кампанії на військову строкову службу, мають таку можливість.

Для цього необхідно з’явитися на засідання районної призовної комісії, написати заяву з відповідним проханням на ім’я голови районної РПК та надати необхідний пакет документів, який підтверджує намір абітурієнта на вступ у ВНЗ.

Про це повідомили у Львівському обласному військовому комісаріаті.

Станом на вчора 97 юнаків звернулись з відповідними зверненнями до голів районних призовних комісій. Надалі їх заяви розглядатиме обласна районна комісія. За словами військового комісара Львівщини полковника Олександра Тіщенка військкомати не ухвалюють таких рішень і не впливають на їх ухвалення. Це компетенція районної та обласної призовної комісії.

Після вступу у вищий навчальний заклад юнак має надати до військового комісаріату довідку про те, що він проходить навчання у ВНЗ та отримати відстрочку на термін навчання. Така довідка надається протягом усього періоду навчання один раз на рік.
Зазначимо, відстрочка надається тільки тим призовникам, які навчатимуться на денній (стаціонарній) формі навчання. Заочна форма навчання права на відстрочку не надає.


Социальные комментарии Cackle