25.03.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Влада не змогла підготувати українців до епідемії коронавірусу — Синютка

Влада не змогла підготувати українців до епідемії коронавірусу — Синютка

Чинна влада не змогла підготувати людей до епідемії коронавірусу в Україні, а натомість займалась продажем медичних масок за кордон.

Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олег Синютка.

"Вже три місяці пройшло з того моменту, коли світ вперше почув про коронавірус. І я переконаний, що в глобальному світі будь-який уряд за цих три місяці, напевно, розумів, що ця біда раніше чи пізніше прийде в Україну. Напевно, це розумів кожен уряд, окрім українського. Тому що, на превеликий жаль, наша влада не змогла підготувати людей для того, щоб зустріти епідемію.

Ці справи стосовно вивозу масок в Іспанію… Ці кадри, я переконаний, обійшли не тільки Україну, а й весь світ. Коли країна, яка сама не має достатньої кількості (медичних масок - ред.) для того, щоб захистити власних людей, вона займається контрабандою, чи незаконним вивозом. І влада до сих пір не дала адекватної відповіді на це. Ще одна історія, коли прем’єр-міністр Словаччини говорив про те, що за готівку представники України хотіли продавати маски. Усе це не тільки демонструє неготовність влади захистити українців. А також мародерські настрої, які панують в сьогоднішній владі", - зазначив політик.

Социальные комментарии Cackle