23.10.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Уряд планує заборонити у школах сосиски і консерви

Уряд планує заборонити у школах сосиски і консерви

Міністерство охорони здоров’я України запропонувало заборонити годувати дітей у школах і закладах оздоровлення й відпочинку дітей технологічно обробленими м'ясними та рибними стравами, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє  zaxid.net.

За його словами, міністерство вже розробило проект відповідної урядової постанови, однак на засідання уряду документ наразі не виносили, оскільки триває її громадське обговорення.

За словами головного санітарного лікаря, вперше на законодавчому рівні буде врегульовано питання щодо харчування дітей з особливими дієтичними потребами, такими як цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.

Також пропонується заборонити до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м'ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напоїв та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів, обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів.

Окрім того, Віктор Ляшко зазначив, що окремо приділено увагу організації харчування, відповідно до якого керівники закладів освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку матимуть можливість вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу, іншими словами, впроваджувати кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації процесу харчування дітей, або власними силами закладу.


Социальные комментарии Cackle