12.08.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Українцям назвали ще одну причину відмови в субсидії: умови стають дедалі жорсткішими

Українцям назвали ще одну причину відмови в субсидії: умови стають дедалі жорсткішими

Субсидії в Україні з кожним роком отримати стає все складніше. Крім того, старі одержувачі також позбавляються виплат, не кажучи вже про те, що отримати субсидію з "нуля" в новому опалювальному сезоні зможуть одиниці. Про це інформує Today.ua

Парламент Верховної Ради України нещодавно проголосував за те, щоб зробити умови отримання субсидій для громадян ще більш жорсткими. Тепер, в доходах сім'ї враховуватимуться гроші дітей, які отримують стипендію за навчання в коледжах, училищах, вузах. Це означає, що якщо в родині є дитина, який отримує стипендію, то в отриманні субсидії такій сім'ї відмовлять.

Тепер сума субсидії буде залежати від суми доходів усіх членів сім'ї без податкового збору. У розрахунках буде враховуватися не лише стипендія, але і допомога по безробіттю й інші соціальні виплати держави, і навіть грошові перекази з-за кордону.

Навіть якщо пенсіонер отримує мінімальну пенсію, але при цьому торгує на ринку домашніми продуктами, то в разі, якщо про це дізнаються, субсидію у нього заберуть.

В уряді посилення правил отримання субсидій аргументують тим, що матеріальну допомогу від держави повинні отримувати виключно ті сім'ї, які її дійсно потребують. Тепер більшість з тих, хто раніше отримував субсидії від держави, змушені будуть вирішувати свої фінансові труднощі самостійно, не сподіваючись на соцдопомогу.

Социальные комментарии Cackle