04.11.2019 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Україною прокотиться хвиля акцій «Хто замовив Ганзюк?». Трускавець теж вшанує пам'ять активістки

Україною прокотиться хвиля акцій «Хто замовив Ганзюк?». Трускавець теж вшанує пам'ять активістки

Активних та свідомих трускавчан 4 листопада закликають долучитися до акції «Хто замовив Катю Гандзюк?», приурочену першій річниці смерті відомої активістки та волонтерки. Акція пройде у Трускавці. Вона стартує о 19.00 на майдані Кобзаря перед музеєм Михайла Біласа. Активісти запевняють - хочуть вшанувати пам'ять Каті, запалити свічки пам’яті та нагадати владі, що вбивці Каті мають бути названі та покарані.

Одночасно 4 листопада, у день смерті активістки, аналогічні акції пам’яті пройдуть і іншими містами України. Вшановуватимуть Катю і в Києві, відомо, що батько активістки запросив і Президента України приєднатися до акції «Рік без Каті». Віктор Гандзюк назвав період, що минув, роком гучних обіцянок, фальсифікацій, втрачених можливостей, розчарувань, роком важкої боротьби за правду, за торжество закону та правосуддя. Чи відвідає Президент акцію – наразі невідомо.

Додамо, Катерина Гандзюк (17 червня 1985 – 4 листопада 2018) – депутатка Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координаторка Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області. 31 липня 2018 року на неї було здійснено напад – дівчину облили сірчаною (сульфатною) кислотою. В результаті отриманих тяжких травм Катя після довгих та важких мук померла 4 листопада 2018 року.

Більше про Катерину Ганзюк, її боротьбу та принципи, які вона відстоювала впродовж свого життя читайте за посиланням. 

 

Ірина Романова


Социальные комментарии Cackle