18.06.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Цьогорічних випускників шкіл депутати звільнили від складання ДПА

Цьогорічних випускників шкіл депутати звільнили від складання ДПА

Державної підсумкової атестації у цьому році не буде. Верховна Рада під час засідання 18 червня підтримала законопроект про звільнення випускників шкіл 2019/2020 років від проходження державної підсумкової атестації. За проголосували 356 народних депутатів, закон відразу скерували на підпис президенту, інформує zaxid.net.

Законопроект передбачає, що всі випускники 2019/2020 років отримають атестати без складання ДПА. Якщо хтось із них планує вступати до університету – складає зовнішнє незалежне оцінювання. Якщо оцінка за ЗНО вища за ту, яка стоїть в атестаті, – її можна змінити в атестаті. Закон ухвалили з огляду на пандемію коронавірусу – аби скоротити кількість тих, хто складає ЗНО.

У той же час депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа зауважила, що ідея законопроекту хороша, проте поганою є її реалізація. За її словами, такі зміни створять додаткові труднощі для вчителів та директорів при видачі додатків для атестатів, тож її фракція пропонувала скасувати ще при вступі до університетів врахування середнього балу атестата.


Социальные комментарии Cackle