17.08.2019 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Сьогодні Кузьмі Скрябіну виповнився б 51 рік: біографія і кращі пісні артиста (фото, відео)

Сьогодні Кузьмі Скрябіну виповнився б 51 рік: біографія і кращі пісні артиста (фото, відео)
Життя артиста в 2015 році перервала трагічна ДТП.

Легендарний український співак, фронтмен гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко сьогодні міг би відзначати свій 51-й день народження. Життя артиста у 2015 році перервала трагічна ДТП, таємничі подробиці якої спливають по сьогодні. УНІАН пропонує згадати найкращі моменти у творчості артиста і трагічну історію його загибелі. Біографія Кузьми Скрябіна


Біографія Кузьми Скрябіна

Маленький Андрій Кузьменко з батьками / фото 24smi.org


Андрій Кузьменко народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Його мама була вчителем музики, а тато інженером. Кузьма з дитинства цікавився музикою, закінчив музичну школу по класу фортепіано і навіть створив свій панк-гурт, який виступав на шкільних дискотеках.

Кузьма Скрябін у молодості / фото 24smi.org

Скрябін навчався на стоматолога, але ця професія здалася йому нудною, і Кузьма вирішив пов'язати своє життя з музикою. У 1989 році з'явився гурт "Скрябін". У 1994 році Кузьменко одружився з художницею Світланою Бабійчук. У 1997-му у пари народилася дочка, яку назвали Марія-Барбара - на честь улюбленої актриси Кузьми Барбари Брильської.


Кузьма з дружиною Світланою / фото 24smi.org 

Крім музики, Андрій Кузьменко багато подорожував і займався спортом. Він навіть став майстром спорту з біатлону. Приблизно з 2003 року Кузьменко працює як ведучий програми "Шанс" разом зі співачкою Наталею Могилевською.

У 2004 році під час Помаранчевої революції, Кузьма отримав масу звинувачень за виступ на концерті в підтримку Януковича. Пізніше він пояснив, що контракт з каналом "Інтер", де він працював ведучим, зобов'язував брати участь в акціях телеканалу. Цей інцидент співак назвав травмою та досвідом. 

У 2006 році Кузьменко проявляє себе як талановитий письменник після видання його власної книги-автобіографії «Я, Побєда і Берлін». Вона мала шалену популярність, кілька разів перевидавалася. 

У 2009 році створив групу "Пающіє труси", допоміг здобути популярність гурту "Дзідзьо". У тому ж році був членом журі літературної премії "Книга року Бі-Бі-Сі". У 2014 році допомагав військовим в зоні АТО на сході України. 

Загинув Кузьма 2 лютого 2015 року в результаті зіткнення його авто з молоковозом недалеко від Кривого Рогу. 


Трагічна загибель 

Кузьми Скрябіна Фатальна аварія сталася в 2015 році. Близько 7.00 автомобіль Кузьми зіткнувся з молоковозом у Дніпропетровській області. За даними поліції, співак виїхав на зустрічну смугу на заокругленій ділянці дороги, в результаті чого і сталося зіткнення. Кузьма від отриманих травм загинув на місці аварії, пасажирка його автомобіля була госпіталізована.

Колеги Андрія Кузьменка стверджують, що він був дуже хорошим і уважним водієм. Водночас журналісти знайшли таємничого свідка аварії, який стверджує, що аварію підлаштували, однак його показань у матеріалах справи немає. Свідок розповів, що був ще один учасник ДТП. Автомобіль Honda затиснув машину Кузьми так, що він ніяк не міг ухилитися від молоковоза. Також він сказав, що ще протягом півгодини після аварії Андрій Кузьменко був живий. З усім тим, поліція вважає винним в аварії саме Кузьму. Справу закрито. Напередодні своєї смерті Кузьма записав відео, на якому жорстко критикує стан доріг в Кривому Розі та Дніпропетровській області в цілому.


Скрябін: кращі пісні Кузьма сам був автором пісень гурт. Багато з них назавжди увійшли в історію українського шоу-бізнесу. Тематика його пісень була різноманітною, він писав про любов, родину, друзів. Після початку війни на Донбасі, у Скрябіна стало з'являтися все більше пісень про політику і ситуацію в країні. 

Скрябін - Старі фотографії (2005)


Скрябін - Мам (2012)




Люди, як кораблі (2005) - слухати онлайн


Скрябін - Маршрутка (2011)


Спи собі сама (2003)


Місця щасливих людей (2012)


Випускний (2009)


Скрябін та Ірина Білик - Мовчати (2003)


Дельфіни (2014)


Кінець фільму (2015)



Социальные комментарии Cackle