24.04.2019 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Порошенко стане лідером партії і формуватиме нову команду на праймеріз – Герасимов

Порошенко стане лідером партії і формуватиме нову команду на праймеріз – Герасимов

На БПП чекає "перезавантаження" і зміна інформаційної стратегії.

Зустріч депутатів із фракції "Блоку Петра Порошенка" з президентом і урядовцями завершилася. Про її підсумки розповів керівник депутатського об’єднання у Верховній Раді Артур Герасимов.

"Ми йдемо на парламентські вибори", - заявив він. "Була озвучена позиція, що тепер при наборі в команду буде проводитися праймеріз серед тих, хто захоче стати членами нашої команди", - додав Герасимов. За його словами, ті соратники, котрі не пройдуть праймеріз, не залишаться у команді на провідних ролях. Окрім того, за підсумками президентських виборів у партійній структурі відбудуться кадрові зміни.

Читайте також: Порошенко збирає "своїх" депутатів і міністрів у Києві, не виключені відставки

Герасимов також повідомив, що з'їзд партії Порошенка відбудеться після інавгурації нового президента. Сам Порошенко перебере на себе лідерство в партії. "Стає лідером політичної партії, і це є ключовим аспектом, який ми сьогодні проговорювали", - розповів депутат. Також він дав зрозуміти, що політична сила поки що чинного президента перегляне свої підходи до комунікації з суспільством. "Ми чітко розуміємо, що одна з ключових помилок – в інформаційній стратегії, тому що ми не змогли донести до людей всю значимість тих досягнень, які були отримані Україною, як державою, протягом цих п’яти років", - констатував Герасимов.

Востаннє з депутатами президент зустрічався після першого туру і розповідав про плани перемогти Володимира Зеленського нокаутом. Поблизу штабу перебуває ТСН.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців.  


Джерело: UAZMI

Социальные комментарии Cackle