13.05.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Після 22 травня поетапно відновлюватимуть роботу громадського транспорту – запевняють в Мінінфраструктури

Після 22 травня поетапно відновлюватимуть роботу громадського транспорту – запевняють в Мінінфраструктури

З 22 травня карантин в Україні буде продовжено з поступовим переходом до адаптивної моделі. Тобто – жорсткіші карантинні обмеження будуть застосовувати в тих регіонах, де буде зафіксовано високі показники коронавірусної недуги серед населення. В той час Міністерство інфраструктури розробило план відновлення регулярного пасажирського сполучення, який передбачає 3 етапи, про це інформує УНІАН. Зокрема, перший етап з 22 травня дає зелене світло на запуск міських автоперевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (у межах одного району). З 29 травня планується запуск внутрішньообласних автоперевезень. Також до 50% приміських поїздів і 42 пари поїздів далекого сполучення категорії «Інтерсіті+», «Нічний експрес». З  29 травня планують і запуск внутрішнього авіасполучення.

Другий етап відновлення транспортних сполучень передбачає запуск з 9 червня міжобласних і міжнародних автоперевезень, в тому числі маршрутних таксі. З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також всіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Третій етап запланований  після завершення карантину і передбачає запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів. А також запуск міжнародного авіасполучення в країни, які відкрили аеропорти для прийому та відправки міжнародних рейсів.

Проте в Мінінфраструктури зазначають, увесь  цей план поки що не затверджений Кабінетом міністрів, це означає, що він   може зазнавати змін

.
Социальные комментарии Cackle