29.07.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Нові карантинні норми: з 1 серпня регіони поділять на "червону" і "зелену" зони

Нові карантинні норми: з 1 серпня регіони поділять на "червону" і "зелену" зони

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов розповів, як працюватиме карантин з 1 серпня. Він нагадав про розподіл країни на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону, інформує «Четверта студія». 

Ми змінили правила щодо карантину, починаючи з 1 серпня. Ми зробили розподіл на чотири зони… У кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найбільш м’які обмеження будуть стосуватися зеленої зони – там слід дотримуватися соціальної дистанції та маскового режиму, – сказав міністр.


Що стосується масових заходів – не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження щодо відвідування кінотеатрів або театрів, тобто зали повинні заповнитися не більше, ніж на 50%. Окрім того глава МОЗ розповів і про перетин кордонів між зеленою та червоною зоною.

У червоній зоні буде обмежено рух транспорту – міського та міжміського. Будуть встановлені відповідні пости на перетині з зеленої до червоної зони. Ми зараз робимо це на рівні територіально-адміністративних одиниць – це або місто, або район, – зазначив міністр.


Степанов запевнив, що МОЗ уже має чіткі критерії, як будуть визначатися зони.

- Там чотири критерії, якщо один із цих критеріїв перевищений п’ять днів поспіль, тільки в такому випадку буде зроблено перехід з більш м’якої зони до більш суворої зони. Уся ця інформація буде розміщена на ресурсах МОЗ, будуть відповідно держборди, де ви зможете подивитися у розрізі кожної області, хто до якої зони відноситься у залежності від епідситуації, – додав Степанов.

Також з 1 серпня починають діяти нові правила щодо приїзду з закордону – повідомив Степанов на брифінгу. Так з 1 серпня статистика буде оновлюватися раз на 7 днів (зараз оновлення відбувається раз на 3 дні ). 

- Ми змінюємо показники: якщо на сьогодні ми вимірюємо кількість активних хворих у тій чи іншій країні, то з 1 серпня це буде повністю так само, як це відбувається у країнах Європи. Буде два показники, при перевищенні яких країна буде віднесена до червоної зони.

Перший показник – приріст хворих за останні 14 днів, якщо він перевищує такий приріст на території України. Другий показник – відсоток (хворих) у країні за останні 14 днів у порівнянні з минулими 14 днями, якщо він буде більше 30%. За такими двома показниками ми будемо це вимірювати – і раз на 7 днів складати перелік країні (червоної і зеленої зони – ред.), щоб більше прогнозовано і більш зрозумілим був для наших громадян перетин кордону», - повідомив міністр.  

 

 

Социальные комментарии Cackle