03.09.2018 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

На сайті МОН оприлюднено електронні версії шкільних підручників

На сайті МОН оприлюднено електронні версії шкільних підручників

На сайті Міністерства освіти і науки опублікували онлайн-версію шкільних підручників для учнів 1-2, 4-5, 7-10 класів, а також онлайн-посібники для школярів, які вивчають курс «Фінансова грамотність». Завантажити підручники можна за посиланням.

Через зрив поставки підручників МОН прийняло рішення про реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти (ІМЗО). Реорганізація передбачає проведення аудиту, звільнення усіх співробітників та проведення повторних конкурсів на посади.

Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 29 серпня під час виступу на засіданні уряду.

Міністр наголосила, що від початку цьогорічний друк підручників мав низку ризиків, оскільки зараз друкується у 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай – понад 18 млн примірників та одразу три лінійки підручників: для 1, 5 та 10 класів.

Загалом, за словами Лілії Гриневич, доставка підручників для всіх шкіл в Україні посуваються до жовтня. МОН розробив на перші тижні надзвичайно докладні матеріали для вчителів з детальним потижневим описом, де є навчальні цілі на тиждень, а також розписані активності, вправи та завдання для досягнення цих навчальних цілей.

Також міністр освіти закликала вчителів не просити батьків докуповувати підручники і друковані зошити, оскільки у навчанні протягом вересня вони ще не будуть потрібні.

Ірина РОМАНОВА

Социальные комментарии Cackle