17.08.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Міністерство освіти радить школам готуватися до дистанційного навчання

Міністерство освіти радить школам готуватися до дистанційного навчання

За інформацією міністра охорони здоров’я України Максим Степанова, восени світ й Україну, очевидно, чекає друга хвиля епідемії коронавірусної хвороби, яка співпаде із сезонними ураженнями грипу. Тому дистанційне навчання не втратить своєї актуальності.

Заклади освіти мають бути готовими організувати навчання онлайн. Про це йдеться у методичних рекомендаціях Міністерства освіти і науки щодо викладання навчальних предметів у 2020/21 навчальному році.

З 1 вересня у школах необхідно дотримуватись соціального дистанціювання і правил гігієни, педагогам варто спілкуватись із батьками переважно дистанційно, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано вчитись дистанційно або на екстернаті. Відповідні рекомендації для початку навчального року оприлюднено на сайті МОН.

У Міносвіти також радять, як школам організувати дистанційне навчання. Можна, наприклад:

- поєднати онлайн-занять через Zoom, Skype, Instagram, Google, Hangouts;

- заздалегідь записати відеоуроки, презентації від вчителів чи із зовнішніх освітніх ресурсів;

- ретельно підібрати завдання для самостійної роботи із подальшою перевіркою;

- використати безкоштовні вебсервери та платформи, наприклад, Google, Classroom, Moodle, Microsoft Teams.

Окрім того, важливо забезпечити чітку систему організації навчання в школі з самостійним опрацюванням матеріалу (розклад, критерії оцінювання, узгодження кількості контрольних робіт, врахування вікових особливостей щодо виконання домашніх завдань тощо. Так, домашні завдання мають бути посильними для самостійного виконання дітьми, мати чіткі поради та інструкції.

Міністерство освіти вважає, що якщо вчитель чітко спланує роботу, визначиться, як буде проводити дистанційне навчання, підготує якісні навчальні матеріали та організує зворотний зв'язок з учнями, то це забезпечить необхідну якість освітніх послуг.


Социальные комментарии Cackle