19.02.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Літак з українцями з Китаю приземлиться у Львові

Літак з українцями з Китаю приземлиться у Львові

Львівський аеропорт підтвердив, що літак, на якому повернутьукраїнців з Уханю приземлиться саме у них. Боїнг компанії "SkyUP " сяде у Львові вранці 20 лютого. Перед тим здійснить проміжну посадку в Алмати. У списках для евакуації - півсотні наших співвітчизників та три десятки іноземців.

Про це повідомили  в ТСН.

За даними джерел ТСН, урядовці вже провели онлайн-конференцію з тими, хто повертатиметься з охопленого вірусом регіону, щоби розповісти їм подробиці евакуації та умови перебування на карантині. 

Чотирма автобусами під охороною поліції та Нацгвардії – чиновники розповіли як перевозитимуть до місця карантину евакуйованих з Уханя українців. Аби не провокувати паніки, не кажуть лише одного, де розмістять цих людей. Стало відомо лише, що це може бути десь у Львівській області. Адже саме у Львові приземлиться літак. За словами директора тамтешнього аеропорту, борт сяде на окремий перон, неподалік військового аеродрому, подалі від інших терміналів. Евакуйованих українців оформлять за спрощеною процедурою і з трапу одразу посадять в автобус. Присутність персоналу буле мінімальна. Працівникам аеропорту нададуть захисні біокостюми. Санітарна служба надасть необхідне захисне оснащення та проведе дезінфекцію.

Українці, які понад три тижні чекають повернення додому, уже підписали згоду на проходження 14-денного карантину. У Міністерстві охорони здоров’я наголошують, ідеться про ізоляцію здорових людей. Тих, у кого буде температура чи кашель - на борт не візьмуть. Якщо вже в Україні в когось із них виявлять захворювання, то ізоляція продовжиться ще на 14 днів із моменту підтвердження. Де саме триматимуть хворих - не кажуть.

Нагадаємо, що голова Львівської ОДА Максим Козицький запевнив, що питання розміщення українців, що прибудуть з Китаю, у Львові чи області не розглядається.


Социальные комментарии Cackle