03.06.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

10 гривень - у копійках! Нацбанк ввів у обіг монету номіналом у 10 гривень

 10 гривень - у копійках! Нацбанк ввів у обіг монету номіналом у 10 гривень

Національний банк України з 3 червня ввів в обіг монети номіналом 10 гривень, які поступово замінять відповідні банкноти, - повідомила пресслужба НБУ.Це частина комплексного рішення з оптимізації та оновлення банкнотно-монетного ряду гривні, що триває з 2014 року та має на меті забезпечити в Україні надійніші та більш захищені від підроблень банкноти, зручність готівкових розрахунків та економію коштів для держави. Введення в обіг нових обігових монет номіналом 10 гривень завершить цей процес.

Нова обігова монета номіналом 10 гривень – невелика за розміром, легка. Її діаметр становить 23,5 мм, вага – 6,4 г. Вона виготовлена із цинкового сплаву з гальванічним покриттям нікелем. Завдяки своїм збільшеним габаритним розмірам (діаметр, товщина та гурт) нова 10-гривнева монета суттєво відрізняється від обігових монет номіналом 1, 2 та 5 гривень.

На реверсі монети номіналом 10 гривень зображено портрет українського гетьмана Івана Мазепи; на аверсі в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщено номінал монети.

На першому етапі НБУ введе в обіг 5 мільйонів монет номіналом 10 гривень. Їх розподілять між підрозділами Нацбанку у регіонах України. Відділення НБУ передаватимуть монети банкам, а банки – своїм клієнтам підприємствам торгівлі та громадянам.

 Фото НБУ

 

Социальные комментарии Cackle