17.05.2019 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Декрет роботі не завада? Як почуваються українські матері на ринку праці

Декрет роботі не завада? Як почуваються українські матері на ринку праці

На що може розраховувати, про що повинна пам’ятати працююча матір та як жінок дискримінують за рівнем зарплати в Україні

На які пільги може розраховувати матір, згідно з законодавством України

Формально в Україні не має бути дискримінації за статтю, проте наразі обов’язок догляду за дитиною в основному припадає саме на жінку. При цьому жінка отримує певні пільги, пов’язані з материнством:

— Оплачувана відпустка протягом 70 днів до і 56 днів після пологів, якщо жінка працювала офіційно;

— Вагітних жінок, жінок з малолітніми дітьми, одиноких матерів і матерів з дитиною-інвалідом не мають права звільняти, відправляти у відрядження, змушувати працювати понаднормово, у нічний та святковий час;

— 10 додаткових днів до відпустки для матерів 2 та більше дітей або дітей-інвалідів;

— Додаткові перерви для грудного годування для матерів з дітьми до 1,5 року;

— Скорочення робочого дня або тижня за заявою;

— Лікарняні для догляду за дитиною, 5 днів із яких оплачує роботодавець, а решту — Фонд соціального страхування.

Тим не менш, працююча матір в Україні стикається з широким переліком проблем, і не всі передбачені законодавством пільги можна без зусиль реалізувати.

Якою має бути фінансова допомога від держави

Допомога на народження дитини в Україні сьогодні становить 41 280 грн. Виплати поділені на два етапи: 10 320 грн батьки отримують одразу, а решту, 30 960 грн, протягом наступних трьох років. Це 860 грн грошової допомоги на місяць — для порівняння, велика упаковка підгузників Pampers для новонароджених (1 розмір, 144 шт) коштує 600 грн.

Разом з допомогою батьки отримують бебі-бокс з товарами першої необхідності, але теж одноразово.

Допомогу можна оформити як на матір, так і на батька або іншого опікуна, тобто будь-яку особу, що буде виховувати дитину до 3 років.

Чому існують проблеми з декретними виплатами

Більше трьох мільйонів жінок в Україні працюють незаконно, без офіційного оформлення, а отже, і не отримують повноцінної допомоги та привілеїв при виході у декретну відпустку.

Безробітна жінка отримує декретні виплати від держави у розмірі 25% від прожиткового мінімуму для працездатної особи (2102 грн на місяць у 2019 році), тобто 525 грн на місяць. Для жінок, що знаходяться на обліку у Центрі зайнятості, це 100% мінімальної допомоги по безробіттю. У 2019 році це 610 грн на місяць (без урахування страхового стажу та заробітної плати) або 1630 грн (з урахуванням).

Декретні виплачуються відразу за весь період декретної відпустки.

Базова тривалість декретної відпустки 126 днів (70 до пологів та 56 після). Якщо пологи були важкими, відпустка після пологів збільшується до 70 днів, тобто 140 днів декретної відпустки в цілому. 180 днів декретної відпустки отримують матері, які належать до 1-4 категорій постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Отже, жінка, яка йде у декрет, отримує:

 

126 днів

140 днів

180 днів

Безробітна/зарплата “у конверті”

2107

2341

3010

Офіційно працює, мінімальна зарплата (4173 грн)

17514*

19460

25020

*за формулою розрахунку декретних виплат, постанова Кабінету міністрів №1266

Якщо жінка зареєстрована як ФОП, вона має право на декретну допомогу за умови, що сплачує Єдиний соціальний внесок.

Нерівна винагорода для жінок

Цей момент стосується не лише працюючих матерів, але й усіх економічно активних жінок. Винагорода, яку отримують за однаковий обсяг роботи жінка та чоловік з рівноцінною освітою та кваліфікацією, різняться — інколи дуже відчутно. Жінки в Україні в середньому отримують близько 77,7% від середньої зарплати чоловіка на такій самій посаді (дані Держстату). При жінки вони складають більше половини — 54,1% — від загальної кількості працівників в країні, за даними Держстату.

Найкраща ситуація з зарплатами жінок у Херсонській (91,3%) та Чернівецькій областях (90,6%), найгірша — у Запорізькій (71,7%) та Дніпропетровській (71,8). Але навіть у найкращому випадку розрив складає майже 9%.

Більш того, жінок набагато менше на керівних посадах: серед керівників великого бізнесу їх 6%, серед чиновників високих рангів — 8%, серед депутатів парламенту — 10%.

Обмеження  вибору професії

Це також стосується працюючих жінок в цілому. Понад 20 років в Україні діяв перелік з більш ніж 500 професій, офіційно «закритих» для жінок: праця з великими фізичними навантаженнями (вантажні, підземні, небезпечні роботи, тощо). Цей перелік суперечив не тільки українському законодавству, але також законодавству ЄС та міжнародним зобов’язанням держави. МОЗ скасував цей дискримінаційний перелік наприкінці 2017 року.

Проте крім офіційних заборон, наразі скасованих, існує ще й неофіційна дискримінація, зокрема у традиційно «чоловічих» професіях, де роботодавці надають перевагу чоловікам. Така поведінка є порушенням закону «Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків».

Декрет для батька

А як щодо батька дитини? Законом «Про відпустки» та Трудовим кодексом передбачено, що у декретну відпустку (на частину строку чи на повний) може піти також батько дитини або інший родич, що буде нею опікуватися.

В Україні на декретну відпустку наважуються не дуже багато чоловіків, хоч останніми роками їх число і зростає. А от у інших країнах ситуація є набагато кращою: наприклад, у Швеції батько дитини зобов’язаний взяти мінімум 60 днів відпустки по догляду за дитиною (з загальних 480 днів). У Португалії обов’язковий мінімум менший — 5 днів — але також існує. Німеччина, Велика Британія, Норвегія, Ісландія, Польща, Естонія та багато інших країн також надають батькові широкі можливості для виходу у декретну відпустку та повноцінного догляду за дитиною. 

0.jpg

Назад Джерело: Vox Connector
Социальные комментарии Cackle