04.09.2020 Україна Розмір шрифту: [+] [-]

Через пандемію Covid-19 місцеві вибори можуть подорожчати на 200 млн грн

Через пандемію Covid-19 місцеві вибори можуть подорожчати на 200 млн грн

Комітет виборців України (КВУ) заявив про необхідність виділення додаткових 150-200 млн грн на заходи з протидії поширенню коронавірусу під час запланованих місцевих виборів в Україні.

Про це інформує Zaxid.net

«В умовах пандемії на вибори необхідно додатково виділити 150-200 млн грн. Переважна більшість витрат має бути спрямована на захист членів дільничних виборчих комісій», – сказав голова КВУ Олексій Кошель у п’ятницю, 4 вересня.

За підрахунками експертів організації, для захисту членів виборчих комісій під час проведення їхніх засідань і роботи в дні голосувань під час першого і другого туру місцевих виборів необхідно закупити щонайменше 13 млн захисних масок. Крім цього, необхідно закупити дезінфекційні засоби, пристрої для вимірювання температури, передбачити заробітну плату для тих, хто вимірюватиме температуру на вході до виборчих дільниць, виготовити інформаційні матеріали.

«Зараз важливо не продовжувати політичні спекуляції на теми можливості проведення виборів, а зосередитися на захисті виборців і найвразливішої групи – майже 500 тис. членів виборчих комісій, які можуть працювати в закритих приміщеннях понад добу. Приклади організації виборів у Південній Кореї, Австралії, Польщі, США показують, що в умовах ретельної підготовки можна організувати виборчий процес і день голосування без суттєвих ризиків для виборців і членів комісій», – зазначив Кошель.

Експерти КВУ розробили аналітичний звіт про проведення виборів в умовах пандемії в світі та рекомендації для місцевих виборів в Україні.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня, а передвиборча кампанія розпочнеться 5 вересня.


Социальные комментарии Cackle