25.09.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Знайти час на себе! Жінок закликають обстежитися під час «Днів профілактики патології шийки матки і грудної залози»

Знайти час на себе! Жінок закликають обстежитися під час «Днів профілактики патології шийки матки і грудної залози»

З 7 до 21 жовтня на Львівщині триватиме щорічна акція «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози», у рамках якої кожна жінка зможе пройти безкоштовне обстеження у місцевих чи районних скринінгових центрах. Лікарі гінекологічного відділення трускавецької міської лікарні також закликають своїх пацієнток не проігнорувати акцію та знайти час і зробити ґрунтовні обстеження у них. Кабінет жіночої консультації обладнаний сучасним мамографом. Трускавчанки також можуть пройти безкоштовне обстеження у Дрогобицькому онкодиспансері, який обслуговує увесь регіон.

Як наголошують спеціалісти - на превеликий жаль, часто жінки звертаються невчасно із запущеною стадією хвороби, врятувати таких пацієнток дуже складно. Зважаючи на те, що рак грудної залози займає перше місце у світі серед захворювань жінок, медики стверджують - потрібно періодично проходити обстеження на патологію цього органу. Цукровий діабет, патологія щитовидної залози, відсутність або раннє припинення статевого життя кладуть свій негативний відбиток на жіноче здоров’я. За цифрами спеціалістів в Україні щорічно реєструють близько 14 тис. захворювань на рак грудної залози, з них на Львівщині близько 800 випадків. Лікарі наголошують, що профілактику патології грудей жінки повинні почати з 45 років, оскільки цей вік характеризується підвищеним рівнем гормонального насичення організму.

Б’ють тривогу і експерти з онкогінекології. За минулий рік у Львівській області діагностували 261 випадок раку шийки матки. Здебільшого, це жінки після 45. Зазначається, що у 2017 році на Львівщині наймолодшій пацієнтці з цим діагнозом було 24, а найстаршій – 86. Кожного року на Львівщині від цієї недуги помирає 30 жінок, здебільшого це останні стадії раку. Тож онкогінекологи рекомендують проводити профілактику патології шийки матки вже з 18 років, приблизно один раз на 2-3 роки, залежно від результатів.

Усі обстеження, які в рамках медичної акції пропонують пройти лікарі - безкоштовні.

 

Ірина Романова

Социальные комментарии Cackle