12.04.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Зазнали агресії – у Трускавці бездомні собаки становлять загрозу. Влада не реагує!

Зазнали агресії – у Трускавці бездомні собаки становлять загрозу. Влада не реагує!

Нападають на перехожих та домашніх тварин ! У Трускавці містяни невдоволені задавненою проблемою - безпритульними собаками на вулицях курортного міста. Питання собачої безпритульності постійно дає про себе знати новими негативними наслідками в оздоровниці – чотирилапі безхатьки те і роблять, що час від часу нападають на відпочиваючих, лякають своїми чисельними зграями дітей, доходило і до укусів тваринами людей. Днями пост-обурення до місцевої влади через соціальні мережі адресувала місцева мешканка Альона Дяків. Дівчина у Фейсбук повідомила, що прогулюючись курортним парком із своїм домашнім чотирилапим улюбленцем, зазнали агресії 6 великих безпритульних собак. «Поясніть мені, шановні, чому я, доглядаючи за своїм псом, вигулюючи його на повідку та прибираючи за ним фекалії у мішечок, роблячи йому усі прививки, змушена боятися гуляти по парковій зоні? Хто буде нести відповідальність та відшкодовувати походи до лікаря та ветеринара? Не розумію, чому в курортному місті, не можна навести порядок з безпритульними тваринами !», - констатує трускавчанка.

к1.jpg

Критику у сторону влади від обуреної власниці домашнього улюбленця одразу жваво підтримали сотні трускавчан. Люди в один голос кажуть, у місті постійно чути лаяння псів на вулицях міста, вони зграями пересуваються оздоровницею, що й казати в таких випадках про безпеку для дітей та відпочиваючих. На жаль ніхто  не може спрогнозувати поведінки тварин, які  роками живуть на вулиці. Що дивує людей, що собачу безпритульність у місті влада не вважає за гостру проблему. На критику городян та волонтерів у курортному місті  не робиться жодних реальних кроків для вирішення цього питання. Пам’ятається , як на початку каденції чинної влади заступник міського голови Трускавця Олексій Балицький  обіцяв нові методи та кроки у подоланні собачої безпритульності в Трускавці. Однак за 3 роки перебування  при владному кермі, чиновники курорту не запропонували  і не втілила в життя жодної гідної ініціативи щодо бездомних тварин. 

Свої корективи у безнадійну ситуацію неодноразово намагалися внести волонтери із  місцевої ГО « Мокрий ніс». Завдяки ініціативності цих людей у Трускавці почали стерилізувати безпритульних тварин. Однак у питанні чотирилапих безхатьків потрібний комплексний підхід – постійно наголошують волонтери: на сьогодні у  Трускавці немає належного пункту перетримки безпритульних тварин, немає притулку, у якому б усі бажаючі могли оглянути бездомних тварин та стати для них новими господарями, не створено міні-готелю для тварин, з якими на курорт хочуть приїхати відпочиваючі. Аналогічна ситуація із затвердженням правил  утримання домашніх улюбленців – їх у Трускавці ніяк не приймуть. А шкода, оскільки такі правила посилили б відповідальність  господарів за утримання своїх чотирилапих улюбленців, змушували б господарів стерилізувати  тварин та нести відповідальність  за народження нового собачого потомства. Усі ці дії мали б бути підкріплені відповідними штрафами.

Однак крім ідей від волонтерів – жодних кроків від влади у цьому напрямку до нині в Трускавці не зроблено!

Ірина Романова 

к2.jpg


Социальные комментарии Cackle