10.06.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Завтра - сесія міськради. Питання щодо звання для Михайла Кіселичника у порядку денному немає

Завтра - сесія міськради. Питання щодо звання для Михайла Кіселичника  у порядку денному немає

Завтра, 11 червня, відбудеться позачергове засідання сесії Трускавецької міської ради.

У порядку денному наступні проекти рішень: про внесення змін до показників бюджету Трускавця на 2019 рік, про затвердження площі (54 46 га) парку пам’ятки садово -паркового мистецтва загальнодержавного значення «Адамівка», про затвердження проекту землеустрою ділянки по вул. Роксолани для продажу на земельних торгах.

Депутати розглянуть також питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Трускавця» Ірині Гусяк. Юна спортсменка претендує на цю відзнаку за вагомий внесок у розвиток спортивного руху у державі так високі особисті спортивні досягнення. Вона є чемпіонкою Європи 2019 року, срібною призеркою чемпіонату світу 2009 року серед юніорок, бронзовою призеркою чемпіонату світу 2010 року серед юніорок та чемпіонату Європи 2013 року.

Клопотання щодо присвоєння звання Ірині Гусяк ініціювало Міністерство молоді та спорту України.

А Трускавецька міська рада, як відомо, мала намір присвоїти почесного громадянина депутату Михайлу Кіселичнику. Таку пропозицію напрацювала секретар ради Наталія Пономаренко. В особливі заслуги директора палацу культури перед містом пані Пономаренко зарахувала тісну співпраці цього закладу з відділом культури міської ради, а також безкоштовні квитки на концерти для малозабезпечених та неповносправних мешканців Трускавця.

Про корупційні правопорушення, за які Михайла Кіселичника торік було притягнено до відповідальності, Наталія Пономаренко, як стверджує, не підозрювала. Нагадаємо, що секретар ради курує відділ з питань депутатської діяльності, тож її «незнання» інакше як службовою недбалістю назвати складно!

Пропозицію пані Пономаренко щодо Кіселичника підтримали голови депутатських фракцій: Анатолій Стародуб, Тарас Матолич, Богдан Габшій, Олег Карпин, Зоряна Домбровська, Мирослав Мицько. А міський голова Андрій Кульчинський підписав подання  щодо формування проекту рішення на сесію.

Однак під тиском громадськості – а інформація про намір відзначити Михайла  Кіселичника почесним званням викликала шквал обурення у соцмережах, депутатська комісія, яка розглядала проект рішення, ухвалила: зняти його з розгляду. Наскільки нам відомо, у пакеті документів, які отримали депутати напередодні засіданням сесії – цього питання немає.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle