01.06.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Замість Тіни Кароль – Павло Дворський! Трускавець святкуватиме День міста «скромно» за півмільйона

Замість Тіни Кароль – Павло Дворський! Трускавець святкуватиме День міста «скромно» за півмільйона

Апетити трускавецьких посадовців, які полюбляють витрачати бюджетні кошти на видовища й розваги, ніяк не вгамуються. На святкування дня народження курорту, яке відзначатиметься у третю неділю червня, з бюджету витратять понад півмільйона гривень! Про це стало відомо з інформації, оприлюдненій на сайті держзакупівель ProZorro - відділ культури міськради оголосив конкурс для проведення святкового концерту, виступу естрадного артиста й театрального фестивалю. До участі у ньому залучатимуться театри: «Клініка лялєк» ( м.Вроцлав, Польща),  «Карнавал» (м.Одеса), «Хайлайтс», (м.Київ) і «Воскресіння» зі Львова.

А зірковими гостями святкового концерту мають бути Народний артист України Павло Дворський та гурт «Скай», які згідно умов тендеру, виконають  по 12 хітів українською мовою. Усі ці заходи коштуватимуть трускавецьким платникам податків 446,3 тис грн, а за проживання й  харчування учасників колективів у «Міротелі» - з бюджету доведеться викласти майже 60 тис грн!

Нагадаємо, що торік кошторис святкування 190-річчя з дня заснування курорту сягнув понад 2 млн. гривень! А початковий задум трускавецького мера Андрія Кульчинського взагалі був  грандіозним – 3 мільйони! Проте після бурхливих дискусій, спричинених публікаціями у ЗМІ, депутати все ж зменшили тринькання бюджетних коштів.

Однак пригадується, що помпезними святкуваннями у Трускавці минулого року задоволені залишилися далеко не всі. Неприємний осад та невдоволення у трускавчан викликав виступ Тіни Кароль, яка 90% своїх пісень виконала російською мовою. Гонорар за годинний вихід Тіни Кароль на головну сцену Трускавця міському бюджету коштував 382 тис грн, а разом з витратами на проживання команди співачки у «Міротелі» та технічне і світлове забезпечення її виступу видатки на зіркову гостю сягнули понад півмільйона гривень!

Схоже, що трускавецькі посадовці у своїй любові до розваг та видовищ за бюджетних кошт заткнули за пояс місто Лева. На початку травня Львів відзначив своє 762-ліття: святкування тривали три дні, програма заходів – надзвичайно насичена: концерти, виступи, атракції тривали одночасно у різних локаціях. Усе це обійшлося міському бюджету у  270 тис грн! Кількість мешканців і гостей Львова, популярного туристичного центру, не йде у жодне порівняння з Трускавцем. Не кажучи вже про масштаби святкувань!

Зрозуміло, що львівські посадовці  залучали до організації урочистостей інвесторів та меценатів! Так могли б робити і трускавецькі очільники, якби дбали про раціональне використання громадського ресурсу, в не вдавалися до марнотратства, другий рік поспіль скеровуючи з бюджету чималі кошти на День міста!

До слова, це ще не всі заплановані видовища – 9 червня у Трускавці має відбутися спортивно-розважальне свято «Парний чемпіонат України зі стронгмену 2018», проведення якого обійдеться платникам податків у 190 тис грн! Святкувати - так святкувати!

Ольга КУЦ

Читайте також: Афера року: три мільйони – на святкування Дня міста

Читайте також: «Як тільки Кароль «запєла» я пішов з концерту» – реакція трускавчан на пісенну програму до уродин курорту



Социальные комментарии Cackle