02.12.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Замість радості – сльози та лікування! Для юної трускавчанки поїздка на каток завершилася травмою

Замість радості – сльози та лікування! Для юної трускавчанки поїздка на каток завершилася травмою

Хотіли як краще, а вийшло навпаки! У Трускавці розголосу наробила поїздка дітей із багатодітних родин у Новояворівськ на льовий каток. Подорож для юних трускавчан 29 листопада організував відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, яким керує Роман Коваль.

Десяток дітей того дня з самого ранку відбули до Новояворівська. Серед них сестрички з сім’ї Костюк. Та от поїздка, яка обіцяла бути насиченою та радісною, завершилася травматизмом, переживанням батьків, лікуванням та дитячими сльозами. Як описав у соціальній мережі Фейсбук батько травмованої дівчинки Євгеній Костюк, його дочка повернулася додому із серйозним ушкодженням - тріщиною передпліччя. Та навіть про цей діагноз батьки дізналися не відразу через непрофесіоналізм медиків. Та про все за порядком.

Як виклав у своєму пості-обуренні батько травмованої дівчинки – про неприємну пригоду його повідомили не супроводжуючі особи із мерії міста, які їздили в мандрівку із дітьми, а донька по телефону.

к1.jpg

Вразило чоловіка і те, що травмовану дитину висадили на автовокзалі Трускавця без супроводу дорослих і залишили чекати батьків. А далі були термінові відвідини приймального відділення у трускавецькій лікарні, де, за словами батька, з ними повелися вкрай непрофесійно: зробили рентген, але діагнозу не поставили, порадивши чекати до понеділка. Бо попереду – вихідні!

Меддопомогу дівчинці, котра не спала від болю усю ніч, надали на наступний день у відділенні травматології дрогобицької лікарні. Там і встановили, що є тріщина передпліччя.

к2.jpg

Прокоментувати перипетії історії, у якій постраждала юна трускавчанка, ми попросили головного лікаря трускавецької міської лікарні Ігоря Стасика та керівника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Романа Коваля.

Пан Стасик повідомив, що шокований почутим, оскільки про ситуацію не знав - перебуває у відпустці. На наше звернення обіцяв належно відреагувати та провести службове розслідування халатного ставлення до юної пацієнтки. 

Що стосується керівника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Романа Коваля, то службовець схвильований ситуацією. Каже: уже розмовляв особисто із батьками травмованої дитини, просив вибачення та пропонував допомогу у лікуванні. 

- Того дня я та працівниця відділу мали їхати з  дітьми у Новояворівськ, однак з особистих причин я не зміг, тож мене замінили. За словами спеціалістів відділу Наталії Карпович й Юлії Кардаш, які супроводжували дітей, дівчинка на катку впала, до неї підійшли і поцікавилися самопочуттям - однак від допомоги дитина відмовилася, бо, можливо, тоді ще не відчувала болю і продовжувала кататися. Згодом в автобусі, яким поверталися додому, поскаржилася на біль в руці.

- Розумієте, каток у Новояворівську - стаціонарний, там є і медичний кабінет. Тож, якби дитина одразу сказала, що її болить – відвели б на огляд до лікарів, - запевняє Роман Коваль. -  Те, що дівчинку висадили на автовокзалі Трускавця – помилка наших працівниць, вони послухали дівчаток, які сказали, що батькам буде зручніше забрати їх звідси. За роки діяльності нашого відділу, організації поїздок – ця - перша із таким прикрим завершенням. Нам дуже шкода, що так трапилося, - наголосив Роман Коваль. 

Від редакції додамо – бажаємо швидкого одужання юній трускавчанці та закликаємо зробити відповідні висновки посадовцям, які несуть відповідальність за дітей у таких поїздках. Аби в подальшому такі історії не мали місця.

 

Ірина Романова 



Социальные комментарии Cackle