26.08.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Врятуймо планету від сміття! Трускавець долучається до Всесвітнього дня прибирання

Врятуймо планету від сміття! Трускавець долучається до Всесвітнього дня прибирання

19 вересня 2020 року Україна разом з мільйонами активістів із 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». В акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії, адже головна мета прибирання полягає в об'єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

“Побачив? Прибери. Індивідуальні очищення стартують вже сьогодні. Робіть фото на локаціях до і після прибирання, донесіть зібране до найближчого баку для сміття або пункту прийому вторинної сировини. Відмічайте нас у соціальних мережах #letsdoitukraine #worldcleanupday та будьте прикладом для інших”, – закликає Президент LDU Юлія Мархель. Одночасно відмічайте забруднені місця разом із фото в безкоштовному мобільному додатку «TrashOut».

Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв'язку з цим Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує три форми участі:

Групове очищення. Зібратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.

Індивідуальні чистки. Прибирання із друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля. А для мотивації перетворіть його на змагання. Обирайте забруднене місце на карті й сміливо вирушайте вперед.

Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна проводити в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

Всесвітній день прибирання проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України. До акції приєднаються органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, представники громадських організацій та об’єднань, соціально-відповідального бізнесу.

Для збору даних про забруднені місця Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» оголосив про змагання із картографування, яке триватиме до 4 жовтня.  Українці долучилися до складання карти забруднень у міжнародному додатку «TrashOut». Спільними зусиллями по всьому світу вже вдалося відмітити 55 000 забруднених сміттям точок.

Ставайте частиною наймасштабнішої команди еко відповідальних людей. Додайте Всесвітній день прибирання до свого календарного плану, діліться цією новиною в соціальних мережах, мотивуйте друзів та знайомих. Зробимо Україну чистою разом!

Трускавець також приєднується до цієї акції і кожен, хто бажає зробити наше місто чистішим, може долучитися. Для цього потрібно заповнити форму учасника акції або зв'язатися з координатором акції у Трускавці Вікторією Бебкович 

Социальные комментарии Cackle