31.03.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Вода з питного озера – за ціною дрогобицької! Як трускавецький водоканал дурить мешканців міста

Вода з питного озера – за ціною дрогобицької! Як трускавецький водоканал дурить мешканців міста

Під час карантину трускавчанам пропонують споживати воду переважно з питного водосховища, оскільки міський водоканал вирішив економити на купівлі послуг у «Дрогобичводканалу».

Про це керівництво трускавецького водоканалу повідомило у зверненні, яке оприлюднене на сайті міської ради.

- На період карантину санаторно-курортні заклади, готелі, інші підприємства призупинили свою роботу. Для трускавецького водоканалу це означає різке скорочення доходів, - йдеться у зверненні.

Як відомо, санаторії й установи міста отримували 65% послуг водоканалу, їм, як правило, й подавалася вода з трускавецького водосховища. Нині водоканал вирішив подавати її мешканцям. Керівництво підприємства оправдовується, мовляв, найбільш витратна частина (46%) тарифу – це покупна вода та стоки. Тому варто використовувати власне джерело водопостачання, аби не примножувати борги.

Тобто керівництво підприємства публічно зізнається у маніпуляціях з вартістю водопостачання для трускавчан. Адже діючий тариф – 33,7 грн за кубометр - сформовано від гуртової ціни дрогобицького водоканалу! І якщо сьогодні мешканцям Трускавця пропонують споживати воду з питного водосховища, то й тариф мав би бути вдвічі меншим!

Тобто трускавчанам продають озерну воду, собівартість якої, за словами начальника міського водоканалу Віктора Марченка, 4 грн за куб м - за ціною артезіанської води з Гірного! І таку злочинну схему погодила Трускавецька міська рада, яка нині є стовідсотковим засновником підприємства.

9898.jpgПитне озеро внаслідок "господарювання" водоканалу катастрофічно обміліло – рівень води знизився


Окрім цього викликає запитання й якість послуг - хоча у водоканалі запевняють, що вода з питного озера контролюється лабораторією підприємства, відповідає стандартам та безпечна для споживання – трускавчани масово нарікають на її бурий колір та неприємний запах.

Ця проблема вже давно могла б бути вирішеною, якби міська влада під керівництвом Андрія Кульчинського виділила кошти з міського бюджету на будівництво очисних споруд. Натомість мільйони з міської скарбнички витрачалися на святкування, фестивалі, конкурси, ралі, недолугу промоцію курорту. І ось результат - керівництво міста обводить трускавчан навколо пальця, продаючи брудну воду за високим тарифом.

А ще на платників податків повісили зобов’язання погашати борги водоканалу. Торік з міського бюджету було виділено 1,4 млн грн для цього підприємства, цього року заплановано надати допомогу на таку ж суму, хоча, очевидно, через карантин гостро постане питання економії бюджетних видатків.

Як відомо, станом на сьогодні борг водоканалу становить близько 20 млн грн. Левова частка його була сформована за каденції Андрія Кульчинського. Мільйонні втрати через некомпетентність і системну бездіяльність міського голови і профільного заступника Олексія Балицького тепер віддаватимуть мешканці міста-курорту.

Нагадаємо, що Андрій Кульчинський обіцяв виборцям «Питну воду одразу із крану!». У програмі «Трускавець – 2020» задекларовано: цілодобове забезпечення якісною питною водою, встановлення сучасних міських систем очистки води,гарантований контроль якості води.

Жоден із цих пунктів очільник міста не втілив у життя. За період каденції Андрія Кульчинського вартість послуг на воду для трускавчан зростала сім разів. Проте підвищення ціни не вплинуло на спроможність міського водоканалу розраховуватися з Дрогобичем. Схоже, що трускавецькому водоканалу за нинішніх умов таки не уникнути банкрутства.

Ольга КУЦ

53419741_806460996401259_2889746875416576000_n.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Социальные комментарии Cackle