19.02.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Вода брудна і дорога: трускавецька влада готує чергове підвищення тарифу на водопостачання

Вода брудна і дорога: трускавецька влада готує чергове підвищення тарифу на водопостачання

Гасло, яким трускавецький мер Андрій Кульчинський маніпулював під час виборчої кампанії, саме він й втілив у життя! За період каденції вартість послуг на воду для трускавчан зростала шість разів. Однак це ще не вся «турбота» від трускавецького мера – готується чергове підвищення тарифу на водопостачання й водовідведення.

На сайті Трускавецької міської ради оприлюднено проєкт рішення виконавчого комітету (засідання відбудеться завтра, 20 лютого, о 10:00) про затвердження тарифів на водопостачання, відповідно до якого ціна для мешканців Трускавця зросте до 33,7 грн за 1 куб м з ПДВ.

Однак чергове підвищення ціни не означатиме покращання якості. Вода бурого кольору й з неприємним запахом, яка подається у мережу з питного водосховища, такою й залишиться. Буквально учора у Фейсбук з’явилася фотографія, яке свідчить про вкрай незадовільну якість послуг міського водоканалу.

вода.jpg

Як відомо, станом на сьогодні борг водоканалу міста-курорту становить близько 20 млн грн. Левова частка його була сформована за каденції Андрія Кульчинського –трускавецькі очільники не скористалися перевагами Постанови Кабміну від вересня 2015 року, завдяки якій водоканал отримав статус гуртового споживача.

Аби сума боргу не збільшувалася, трускавецький водоканал не придумав нічого ефективнішого, як зменшити купівлю артезіанської води у Дрогобича, наростивши обсяги забору з місцевого питного озера. Після такої «господарської» діяльності озеро катастрофічно обміліло – рівень води знизився, плесо з усіх сторін обрамляють кам’янисті коси.


Таким чином керівництво міста обводить трускавчан навколо пальця щодо тарифу на водопостачання, адже ціна формується від гуртової Дрогобича, а споживачам подається переважно вода з озера. Про це свідчить твердження керівника КП «Дрогобицький водоканал» Романа Шагали, що трускавецький водоканал споживає менший обсяг послуг, аніж закладено у тарифі. Тобто мешканцям Трускавця продають озерну воду, собівартість якої, за словами начальника міського водоканалу Віктора Марченка, 4 грн за куб м за ціною артезіанської води з Гірного! І таку злочинну схему погодила Трускавецька міська рада.

Зазначимо, що останнє зростання вартості на воду відбулося у жовтні минулого року - до 30, 44 грн за кубометр.

Коли буде наведено лад із водопостачанням міста – питання відкрите. Нагадаємо, що Андрій Кульчинський обіцяв виборцям «Питну воду одразу із крану!». У програмі «Трускавець – 2020» задекларовано: цілодобове забезпечення якісною питною водою; встановлення сучасних міських систем очистки води: гарантований контроль якості води.

Жоден із цих пунктів очільник міста не втілив у життя.

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle