09.10.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

В очікуванні митців слова! У Трускавці стартує потужна мистецька подія – «ЛітФест-2019»

В очікуванні митців слова! У Трускавці стартує потужна мистецька подія – «ЛітФест-2019»

18-20 жовтня Трускавець стане книжково-літературною Меккою - вдруге в місті проходитиме літературно-мистецький фестиваль «Трускавецький ЛітФест».На три дні оздоровниця перетвориться на культурну столицю – тут триватимуть творчі зустрічі із майстрами пера, проходитимуть цікаві майстер-класи для дітей та молоді, автограф-сесії, вечори поезії та камерного читання, книжкові ярмарки, толоки тощо. Ідея непересічного заходу належить активній та творчій трускавчанці, авторці проекту «Перехресні Стежки» Анні Литвин, якій вдалося заручитися підтримкою Управління розвитку міста.За словами пані Литвин,  мета  фестивалю  – привернути увагу до української книги та її читання, познайомити із сучасними авторами молодь та людей, закоханих у книгу.

Цьогоріч фокусна тема «ЛітФесту-2019» – СпівТворення&СпівІснування.
У сучасному світі, де практично відсутні беззаперечні авторитети та панує чимало насильства, важливою місією людства є утримати парадигму людської моралі і гідного співІснування, - переконують організатори.

Головна локація заходу зосередиться у «Готелі 365». Там у фойє буде розгорнуто масштабний книжковий форум, де кожен охочий зможе придбати собі уподобану книгу та цікаві новинки. Відтак у конференц-залі проходитимуть творчі зустрічі із авторами та літературні читання, презентації нових книг та автограф-сесії. Там ж відбудеться і офіційне відкриття фестивалю – 18 жовтня об 12.30 год.

За баченнями ідейної натхненниці фестивалю Анни Литвин - окремі майданчики ЛітФесту, будуть розгорнуті у школах Трускавця та місцевих бібліотеках, пабах, музеях міста. Серед запрошених гостей ЛітФесту такі титани думки та слова, лауреати численних престижних літературних премій як  Мирослав Дочинець,  Галина Вдовиченко,  Сергій  Сингаївський,  Олександр Ірванець, Ігор Жук, Василь Трубай, Артур Сіренко, Василь Кузан,  Ірен Роздобудько та багато інших.

Цьогорічний ЛітФест  переслідує і благородну мету - протягом трьох фестивальних днів триватиме благодійний марафон зі збору коштів на лікування відомої іконописці та волонтерки із Дрогобича Тетяни Думан. Тому не пропустіть головну культурну подію року, вона буде не тільки пізнавальною, але й  естетично вартісною!

P.s. За анонсами, програмою та новинами фестивалю слідкуйте на офіційній сторінці «Трускавецького ЛітФесту» у соціальній мережі  facebook та на сайті Трускавецької міської ради. Повну програму ЛітФесту подаємо і тут.

Наталя Зелена 

лф1.jpg

лф2.jpg
лф3.png
лф4.jpg
лф5.jpg
лф6.jpg
Социальные комментарии Cackle