31.12.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

В області витратили більше мільйона на гірлянди та ялинки. Трускавець – рекордсмен за витратами

В області витратили більше мільйона на гірлянди та ялинки. Трускавець – рекордсмен за витратами

Бюджетні установи Львівщини завершили новорічні закупівлі. Цього року в області витратили на гірлянди щонайменше 700 тис грн, а новорічні ялинки обійшлися у 460 тис грн. – пишуть «Наші гроші. Львів» 

Найдорожче встановлення та прикрашання ялинки обійшлося для Львова – 123 тис грн. Цього року акцент зробили на жовто-білому освітленні, практично не використавши іграшок. Саме дерево зрізали на території колишнього заводу «Кінескоп». 

Для Стрия ілюмінація новорічної ялинки обійшлася у 120 тис. грн. Дерево, висотою 18 метрів, привезли зі Славського лісового господарства. 

А от Городоцька міська рада цього року збільшила свою ялинку на 1,5 метри, придбавши для неї нижній каркас з гілок за 100 тис. грн. Місто використовує штучну ялинку, придбану два роки тому. 

У Винниках новорічну ялинку придбали за 71 тис грн. Цього року в місті встановили штучну семиметрову ялинку, яку прикрасили дерев’яними іграшками та ілюмінаціями. 

Найбільше цього року на гірлянди витратила Давидівська об’єднана територіальна громада. Встановлення гірлянд на амбулаторії в с. Пасіки-Зубрицькі, яке входить до цієї громади, обійшлося у 158 тис грн, а оформлення площі Незалежності в цьому селі – 176 тис грн. 



Також 98 тис. грн за гірлянди віддали у Дрогобицькій міській раді. Комунальне підприємство «Бориславсвітло» придбало гірлянди за 46 тис грн.

У Трускавці цього року відділ культури міськради заплатив за монтаж та поточний ремонт ілюмінаційного освітлення майже 150 тис грн ТзОВ «Хіт електрик лайт». Встановлення ялинки у центрі міста обійшлося у 38,7 тис грн, проведення телепередачі «Караоке на всі боки» - 35 тис грн.

Поточний ремонт новорічного освітлення у Трускавці проводять щороку, хоча воно нове - придбане у 2017 році за 191 тис грн. Минулого року на монтаж та поточний ремонт ілюмінації витратили 190 тис гривень.

А рік перед тим Трускавець купив одну з найдорожчих ялинок в країні – новорічне деревце, висотою 12 метрів, обійшлося трускавецьким платникам податків у 192 тис грн. Замовником тоді також був відділ культури Трускавецької міської ради. Минулого ж року з бюджету скерували 195 тис грн для придбання новорічної 3D іграшки, яка стоїть біля музею Михайла Біласа.

Ольга КУЦ


Социальные комментарии Cackle