05.07.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Учасники виставки дитячих малюнків завітали до суду

Учасники виставки дитячих малюнків завітали до суду

У Трускавецькому міському суді Львівської області підходить до завершення виставка дитячих малюнків на тему: «Права дитини». Такий захід проводиться з метою сприяння формуванню правової культури та популяризації інституту судової влади серед молоді, розвиток морально-етичних якостей дітей, формування позитивного образу права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини, сприяння самореалізації та творчому розвитку дітей.

Виставка робіт викликала захоплення та покращила настрій суддям, працівникам апарату суду та відвідувачам. У кожного, в кого виникала необхідність завітати до суду, була чудова нагода поринути у самобутній світ дитячої творчості. Впродовж кількох тижнів у суді панувала атмосфера відкритості, доброти та душевності, яка не полишатиме установу ще довгий час.

Усі дитячі малюнки є індивідуальними, з оригінальною інтерпретацією прав дитини. Вони вражають, як своєю майстерністю виконання, так і глибиною змісту. Вражає й творча уява дітей, які відображають своє бачення тематики конкурсу за допомогою різних технік і прийомів.

Сьогодні до суду завітали діти, які приймали участь у виставці дитячих малюнків «Права дитини», а також  викладачі та учні Станильського навчально-виховного комплексу. Відкрила захід суддя-спікер Василюк Тетяна Василівна, яка розповіла юним відвідувачам про діяльність суду, основні принципи судочинства спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави, а також про притаманні судовій системі атрибути - символи судової влади,  порядок ухвалення судових рішень і принципи розгляду судових справ, а також про права дітей. Також діти переглянули з захопленням презентацію на тему: «Права дитини».

Керівник апарату Віталій Корчинський ознайомив відвідувачів з роботою працівників апарату суду. У ході екскурсії приміщенням суду школярі відвідали зали судових засідань (кримінальний та цивільний), канцелярію суду, архів суду та кабінет судді.

Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері. Діти залишились сповненими приємних вражень від проведеного заходу. А на згадку про проведений захід дітям було вручено буклети з основними правами дитини.

Трускавецький міський суд Львівської області планує організацію подібних заходів на регулярній основі та запрошує до співпраці і комунікації навчальні заклади міста.

Социальные комментарии Cackle