25.08.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці за півроку втрати бюджету сягнули 42 млн грн, відпочивальників – вдвічі менше

У Трускавці за півроку втрати бюджету сягнули 42 млн грн, відпочивальників – вдвічі менше

За підсумками півріччя зведений бюджет Трускавця отримав на 42,4 млн грн менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Така інформація міститься у довідці про показники господарського комплексу міста, опублікованій на сайті міськради.

Причин такого стану речей кілька – карантин, обмеження діяльності готельно-санаторних та інших закладів, невиплата зарплат, а відповідно недопоступлення в міський бюджет податків та зборів.

Борг з платежів до бюджету, який накопичили організації міста, станом на 1 липня, сягнув понад 27 млн грн, найбільшим боржником зі сплати податків і зборів є ТзОВ «Трускавецький водоканал», який боргує 9 млн гривень.

Через карантинні обмеження, встановлені урядом, фінансово-господарські показники економіки міста вкрай негативні, - йдеться в аналітичній довідці Трускавецької міської ради.

Так, у січні-червні цього року в оздоровчих закладах міста перебувало лише 38, 2 тис осіб, що на 54,6 тис менше, ніж торік. Або на 58,8%.

 скрін1.jpg

Також в санаторно-курортних закладах міста за перше півріччя суттєво зменшилось відвідування іноземних громадян. Їхня кількість склала 4,8 тис осіб, що менше відповідного періоду минулого року на 75,6%.

скрін2.jpg 

Нагадаємо, що наприкінці липня депутати міськради ухвалили рішення «Про внесення змін до показників бюджету міста Трускавця на 2020 рік». Йдеться про секвестр бюджету - фінансування зменшили для усіх сфер життєдіяльності міста на суму біля 30 млн грн.

Як повідомив начальник фінансового управління Микола Федоричак, у Трускавці зафіксовано найбільший спад надходжень до міської скарбнички на Львівщині. Через брак коштів призупинено роботи з ремонту вулиць, які мали фінансуватися з загального фонду бюджету міста. Тривають лише ті, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку, як, скажімо, реконструкція школи №2-гімназії. Або ж за співфінансування з обласного бюджету. Єдина міська програма, яку поки що не оптимізували - це «30 на 70» для ОСББ.

Вікторія УТРИН


Социальные комментарии Cackle