13.06.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці відбудеться Форум місцевого розвитку

У Трускавці відбудеться Форум місцевого розвитку

25-27 червня у місті Трускавці традиційно пройде уже IV Форум місцевого розвитку. Про це інформує прес-служба обласної ради, пише Четверта студія.

Як розповіла директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин, щороку Форум збирає тих, хто любить Карпати, вболіває за них і прагне щось змінити у цьому регіоні.


«Звісно ми будемо говорити про розвиток Карпат. З року в рік ми намагаємося обирати найгостріші теми, які стосуються проблематики Карпатського регіону. Цьогоріч ми визначили для обговорення три основних напрямки: просування стратегії розвитку Карпатського розвитку та секторальні програми підтримки громад, друге –  використання інструментів партнерства і співпраці для розвитку територій. Також новинкою буде економічна складова форуму, яка стосуватиметься того, аби спробувати  пожвавити підприємницьку діяльність, спробувати  допомогти і вибудувати дієві правила співпраці бізнесу та влади на місцях».

«Карпатський прорив: партнерство задля розвитку» – саме такою, за словами Галина Литвин, є провідна ідея форуму, яка передбачає об’єднання зусиль як областей Карпатського регіону, так і центральних органів влади задля отримання  пілотної програми підтримки Українських Карпат у майбутній фінансовій перспективі Європейського Союзу. «Ми над цим працюємо уже зараз і справді віримо у наш успіх»,  – наголосила вона.

До слова, цьогоріч на  форумі очікують понад  400 учасників – представників виконавчої та законодавчої влади, місцевого самоврядування, закордонних гостей та партнерів, дипломатичного корпусу, бізнесу тощо.

У програмі заплановано близько 20 панельних дискусій, цікава та насичена неофіційна частина,  спортивні змагання, багато зустрічей, презентацій, підписання угод про співпрацю тощо.

Социальные комментарии Cackle