22.02.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці в зоні охорони джерел впритул до будівлі музею «виріс» черговий МАФ

У Трускавці в зоні охорони джерел впритул до будівлі музею «виріс» черговий МАФ

Не курортне місто, а суцільний торговий майданчик! Мешканці оздоровниці обурені не на жар – в центрі міста впритул до музею міста-курортну постав магазин, у якому торгують джинсовою продукцією. Як зазначив у соціальній мережі Фейсбук містянин Петро Закусило: «Музей міста-курорту Трускавця, колишня вілла "Саріуш", збудована в 1901 р. та є пам'яткою архітектури місцевого значення, охоронний номер 535. Територія біля музею належить до території охорони пам’ятки архітектури».

Окрім цього музей розміщений в першій санітарній зоні охорони джерел, тож вести там будівництво - заборонено. Та схоже, що в Трускавці приватники заради наживи та гарного заробітку готові крізь пальці дивитися на закон та грубо нехтувати ним. Як наслідок – магазин із одягом постав перед музеєм та закриває собою привабливість цієї древньої пам’ятки архітектури.

ком0.jpg

ком.jpg

Чому постав МАФ та хто дав дозвіл на його будівництво – на такі питання чиновники безпорадно розводять руками. Як прокоментував ситуацію заступник міського голови Олексій Балицький – мерія міста не погоджувала це спорудження.

- Дозволу на цей самобуд ми не давали. Підприємцю Павлу Мельнику неодноразово скеровували протоколи на штрафи. Будемо звертатися в суд і сподіваємось, що він винесе рішення і МАФ розберуть. Оскільки аналогічну практику ми уже маємо - після нашого звернення до суду на протиправні дії ще одного порушника законодавства пана Артмовича, який споруджував самобуд вище на цій же ж вулиці - суд виніс  рішення  зупинити це будівництво, - коментує пан Балицький. 

Радикально налаштовані проти «джинсового самобуду» біля музею міста-курорту  і в інспекції з благоустрою. Як повідомила керівник цієї структури Надія Марущак, після двох протоколів зі штрафами на ім’я приватника (щоправда, суми штрафів смішні – 510 грн та 850 грн) несумлінному підприємцю  пані  Марущак  готує вручити  припис на демонтаж самовільно встановленої споруди.

- Я в телефонному режимі повідомила Павла Мельника, що хочу вручити йому припис. Він прийшов до нас і припис ми вручили. Даємо термін до 10 днів, аби розібрати самовільно встановлену будівлю. У протилежному випадку – подаємо позов до суду, - коментує ситуацію Надія Марущак.

Тим часом трускавчани не добирають слів, щоб охарактеризувати ситуацію із торгівлею, дозволеною та стихійною, яка що не рік, то набирає все більших масштабів у місті. Люди кажуть – Трускавець став схожим на Сорочинський ярмарок. І все це за сприяння міської влади. Саме міські посадовці дозволили МАФам заполонити майдан Незалежності, тепер їхній приклад наслідують усі, хто має бажання й собі стати частиною хаотичного торговища у центрі курорту. 

Ірина РОМАНОВА

ком2.jpg


Социальные комментарии Cackle