10.09.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці на популяризацію творчості радянського співака планують витратити бюджетні кошти

У Трускавці на популяризацію творчості радянського співака планують витратити бюджетні кошти

Наприкінці вересня у Трускавці мають намір провести концерт лауреатів Першого міжнародного конкурсу вокалістів пам'яті Мусліма Магомаєва. Для організації цього заходу з бюджету міста скерували 60 тис гривень.
Про це стало відомо зі звіту про договір, опублікованому на порталі держзакупівель ProZorro.
Замовником концерту є очільниця міського відділу культури Тетяна Татомир, а виконавцем - приватний підприємець Аббасов Гурбаналі Гасан-огли. 
За умовами договору, концерт має відбутися 28 вересня на майдані Незалежності або у Палаці культури ім. Т. Шевченка.

Нагадаємо, що Муслім Магомаєв - популярний радянський, азербайджанський і російський оперний та естрадний співак, композитор, Народний артист СРСР.
Минулого року у Трускавці відбувся Міжнародний конкурс вокалістів «Пам'яті Мусліма Магомаєа, ініціатором проведення якого був міський голова  Андрій Кульчинський. Трускавецький мер лобіював виділення з бюджету 140 тис грн для його організації.

Відбір конкурсантів відбувся «всліпу» через прослуховування записів, до Трускавця прибуло 15 учасників і кілька члени журі.

Як правило, аби взяти участь в аналогічному заході, конкурсанти мають сплатити фінансовий внесок. Однак, за словами Андрія Кульчинського, така умова обмежувала участь молоді. Тому Трускавець взяв усі видатки на себе - конкурсанти були на повному бюджетному забезпеченні! Коштом трускавецьких платників податків для них також організували насичену розважальну програму: екскурсії, дискотеки у комплексі «Cazanova», святкові вечері у ресторанах.
Наступного дня після завершення вокального заходу Андрій Кульчинський у складі делегації Львівщини поїхав у Баку. Основною умовою участі у турне трускавецького мера, очевидно, й стало проведення конкурсу «Пам'яті Мусліма Магомаєва» у Трускавці.

Цього року такий захід також планують провести за бюджетні кошти. 
Виникає запитання: чому трускавецька мерія піарить творчість радянського, азербайджанського співака? Так, Муслім Магомаєв був видатним артистом, але є чимало українських виконавців, які вартують вшанування.
Скажімо, у грудні цього року всесвітньо відомому українському оперному співаку, який загинув у бою від кулі снайпера, Василю Сліпаку виповнилося  б 45 років. Він був солістом Паризької національної опери, волонтером, учасником Революції Гідності та бойових дій на Донбасі.

В Україні планується низка заходів на вшановування пам'яті славетного співака, воїна-добровольця Василя Сліпака. Переконані, Трускавцю також вартувало б долучитися до них замість того, аби фінансувати проведення кулуарного конкурсу на честь радянського співака, який не викликає жодного зацікавлення у трускавчан.
Торік зал під час гала-концерт конкурсу «Пам’яті Мусліма Магомаєва» заповнили людьми похилого віку. Безкоштовні запрошення на цей захід розповсюджували у міському територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

 Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle