12.03.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці дитсадки, школи, кінотеатри та розважальні заклади закривають на карантин

У Трускавці дитсадки, школи, кінотеатри та розважальні заклади закривають на карантин

12 березня у курортному місті скликали спеціальну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зважаючи на прийняті карантинні заходи через коронавірус по всій Україні, які уряд затвердив учора, у Трускавці члени комісії обговорили питання доцільності ведення навчального процесу у освітніх закладах оздоровниці.

Комісія вирішила з 13 березня призупинити відвідування найперше у садках міста до 3 квітня. Аналогічне рішення прийняте і щодо шкіл міста – вони, щоправда, до кінця цього тижня на весняних канікулах, однак і у школах буде призупинено навчання до 3 квітня.

Окремим пунктом рішення комісії заборонено проведення масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Що стосується спортивних дійств, то дозволене проводити їх без участі глядачів (уболівальників).

Говорили на комісії і про розважальні заклади міста – прийнято рішення кінотеатрам скасувати сеанси, розважальним центрам, розважальним зонам та іншим припинити роботу. А також скасувати проведення раніше запланованих концертів та інших розважальних заходів у Трускавці.

Термін дії цих обмежень до 3 квітня або особливого рішення комісії (розпорядження міського голови).

Посилюються і санітарні норми в місті. Керівникам суб’єктів господарювання всіх форм власності доручено:

- за можливості переглянути робочий графік працівників в яких є малолітні діти,

- перевізникам громадського транспорту незалежно від форм власності, які працюють на маршрутах загального користування, забезпечити обробку рухомого складутранспорту не менше трьох раз на добу дезінфікуючими засобами,

- вжити належних заходів щодо забезпечення наявності засобів гігієни в установах та громадських місцях, проведення термометрії і контролю за виконаними заходами.

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів заступник міського голови Олександр Ткаченко. Оскільки, як повідомили у міській раді, трускавецький мер перебуває у відпустці.

 

Наталя Зелена

 

 

 

 

 

 

Социальные комментарии Cackle