22.05.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавецькій міській раді порушують процедуру розгляду петиції про зменшення витрат на День міста

У Трускавецькій міській раді порушують процедуру розгляду петиції про зменшення витрат на День міста

Єдиний електронний інструмент участі громади у врядуванні, яким можуть скористатися трускавчани, і той ігнорується міськими чиновниками! Така реакція, очевидно, зумовлена небажанням зменшити чималі видатки на День міста, а також некомпетентністю посадовців. Для прикладу, заступник міського голови Олександр Ткаченко, який курує діяльність відділу культури - організатора святкувань, у коментарі одному з медіа ресурсів заявив, що петиція буде винесена на розгляд депутатів. За словами чиновника, оскільки наступне сесійне засідання відбудеться наприкінці червня, то рішення стосовно вимог петиції буде ухвалюватися вже після святкування Дня міста.

У такий спосіб посадовець продемонстрував, що не обізнаний з «Порядком розгляду електронної петиції, адресованої Трускавецькій міській раді». У цьому документі, зокрема, сказано, що розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. А після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку, не пізніш як через два робочі дні інформація про початок розгляду оприлюднюєтьсяна офіційному сайті  Трускавецької міської ради та веб-сайті петицій

Цього досі не зроблено! Петиція набрала необхідну кількість підписів 16 червня - у рекордно стислі терміни уже на 4 день голосування! Тобто інформація про початок її розгляду мала бути оприлюднена на сайті міської ради вчора.

Не змогла пояснити, чому порушується процедура розгляду петиції і керуюча справами Олена Петранич, на яку рішенням виконавчого комітету покладено відповідальність за цей процес. Пані Петранич повідомила, що її присутність у робочому кабінеті нічого не означає, бо насправді вона перебуває на навчанні. А заняття, як справжній студент прогулює, бо не встигла підготувати проекти рішень на розгляд виконавчого комітету. Й робить це в останній день перед засіданням.



Нагадаємо, що 13 травня трускавчанин Андрій Пфайфер зареєстрував на сайті міської ради петицію з вимогою зменшити бюджетні видатки на урочисті заходи з нагоди Дня міста. Як відомо, на святкування планують витратити понад 900 тисяч гривень. Таке марнотратство з боку місцевих депутатів викликало обурення у мешканців міста. Під час опитування у Фейсбук 88% респондентів висловилися проти розбазарювання коштів громади на День міста. 

Згідно з зареєстрованою петицією мешканці вимагають скасувати проведення тендеру «Послуги з організації театрального фестивалю; міжнародного фестивалю –конкурсу оркестрів, інструментальних ансамблів і мажореток; виступу музичного (співочого) гурту; виступу естрадного артиста під час святкувань 192-ої річниці міста- курорту Трускавець», що був оголошений відділом культури Трускавецької міської ради 6 травня на порталі публічних закупівель ProZorro.

Трускавчани пропонують чиновникам перейняти досвід інших міст, і залучити до фінансування заходів позабюджетні кошти – добровільні внески підприємців і підприємств, меценатську та спонсорську підтримку, таким чином зменшити видатки з бюджету міста, які не повинні перевищити 300 тис грн!

Зазначимо, що ці вимоги підлягають виконанню. Оскільки тендер, оголошений відділом культури щодо святкових заходів, сьогодні перебуває на стадії подання пропозицій, тобто ще не визначені переможці, відповідно договори з ними не укладені. Аукціон має відбутися лише 29 травня – є достатньо часу, аби його скасувати з огляду на вимоги петиції. 
Святкування Дня міста заплановане на 14-16 червня цього року.

Леся ДІДИК

Социальные комментарии Cackle