17.09.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У парку Трускавця тривають ремонті роботи: місто виділило 5 млн грн, ще 2 млн надійшло з області

У парку Трускавця тривають ремонті роботи: місто виділило 5 млн грн, ще 2 млн надійшло з області

Насамперед фірма-підрядник «Будгарант Групп» за власний кошт виправила недоліки, допущені торік: перестелила бруківку біля надкаптажної споруди «Броніслава», яка була викладена «хвильками».

Про це повідомив начальник Управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради Сергій Максимич.

А цього року у курортному парку зробили підпірну стінку біля «Броніслави», тривають роботи з замощення алей бруківкою. Найбільш масштабно оновиться зовнішнє освітлення парку, його провели від «Кришталевого палацу» до пам’ятника Міцкевичу. У планах – освітити і площу біля цього постаменту, замостити її бруківкою.

Начальник управління ЖКГ і Б зазначив, що минулого року підрядник проклав трубу, діаметром 600 мм для водовідведення біля верхнього туалету у парку, також поміняв дощову каналізацію від «Едварда» до «Броніслави».

Нагадаємо, що роботи з реконструкції трускавецького парку ведуться з 2016 року. Трускавецькі посадовці, маючи рекордні надходження до бюджету, не поспішають скеровувати їх для реконструкції зеленої оази Трускавця.Наразі ситуація оптимізму не додає - за підсумками трьох попередніх років на оновлення парку було скеровано лише 8,3 млн грн, частина цих коштів надійшла з області у вигляді субвенції на природоохоронні заходи. Цього року місто неабияк розщедрилося, виділивши 5 млн грн для парку!

А загалом відповідно до проектно-кошторисної документації на ремонті роботи потрібно 70 млн грн! Однак, трускавецький мер вважає, що і цих коштів не вистачить, аби привести курортний парк до ладу. На думку Андрія Кульчинського, вартість робіт становитиме понад 100 млн гривень!

Зазначимо, що згідно з проектом реконструкція має завершитися у 2022 році, гарантувавши масштабні зміни: прокладання нових внутрішніх інженерних мереж, водовідведення, очистку русла існуючих діючих потічків, дна і відкосів водойм, укріплення їх кам’яною насипкою. Проектом передбачено розбирання існуючого дорожнього покриття на майдані Незалежності, на бульварі Ю. Дрогобича, на вул. Шевченка і вул. Річки та його відновлення, заміна покриття доріжок, головної алеї, освітлення та озеленення всієї території.

 

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle