03.06.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавецький водоканал за період карантину примножив борги

Трускавецький водоканал за період карантину примножив борги

Карантинні обмеження ще більш підсилили проблеми, які роками не вирішували ні керівництво підприємства, ні міська влада. Майже 20 -мільйонний борг водоканалу Трускавця, виплеканий за каденції Андрія Кульчинського, продовжує зростати.

Про це повідомило керівництво водоканалу на своїй сторінці у Фейсбук.

- З початку введення карантину та обмежувальних заходів підприємство недоотримало доходів за надані послуги у порівнянні із аналогічним періодом минулого року на суму 5,4 мільйона гривень. Окрім того зросла заборгованість споживачів за водопостачання та водовідведення на 1,5 мільйона гривень, - йдеться в інформації водоканалу.

Ситуація оптимізму не вселяє – комунальне підприємство ще стрімкіше скочується у боргову яму! Зволікати далі – це ставити під загрозу водопостачання Трускавця! Але ні міський голова Андрій Кульчинський, ні профільний заступник Олексій Балицький не поспішають напрацьовувати антикризову програму, демонструючи традиційну бездіяльність, відсутність стратегічного бачення й планування на перспективу.

Окрім цього викликає запитання й якість послуг - хоча у водоканалі запевняють, що вода з питного озера контролюється лабораторією підприємства, відповідає стандартам та безпечна для споживання – трускавчани масово нарікають на її бурий колір та неприємний запах.

Ця проблема вже давно могла б бути вирішеною, якби міська влада під керівництвом Андрія Кульчинського виділила кошти з бюджету на будівництво очисних споруд. Натомість мільйони з міської скарбнички витрачалися на святкування, фестивалі, конкурси, ралі, недолугу промоцію курорту. І ось результат - керівництво міста обводить трускавчан навколо пальця, продаючи брудну воду за високим тарифом.

А ще на платників податків повісили обов’язок погашати борги водоканалу. Торік з міського бюджету було виділено 1,4 млн грн для цього підприємства, цього року було надано допомогу на таку ж суму. Хоча через карантин гостро стоїть питання економії бюджетних видатків – вони у першу чергу мали б скеровуватися на зарплати й комунальні послуги. А не на погашання боргів, накопичених через некомпетентність трускавецьких чиновників.

Социальные комментарии Cackle