16.02.2022 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавецькі школи й дитсадки перейшли на нове харчування за меню від Клопотенка

Трускавецькі школи й дитсадки перейшли на нове харчування за меню від Клопотенка

У закладах освіти в Трускавці з 15 лютого запровадили оновлене меню для дітей, яке розробляв український кулінар Євген Клопотенко. Зміни стосуються переходом до більш здорового харчування: менше цукру, солі, хліба, жирів та субпродуктів.

До змін у харчуванні школярів міська влада Трускавця готувалась заздалегідь. Наприклад, у НВК «СЗШ№2-гімназії», яка є показовою, завдяки участі в обласному проєкті співфінансування, повністю закупили нове кухонне обладнання, яке спрощує завдання кухарів. У решті шкіл потужностей харчоблоків вистачає для роботи в нових умовах, однак вони теж, поступово, забезпечуватимуться новим обладнанням, - інформують у Трускавецькій міськраді.

Перехід на нове меню потягнув за собою невелике збільшення вартості одного обіду. За словами Ореста Лобика, начальника трускавецького відділу освіти, батьківська плата за харчування в садочку зросте на 8 гривень, а в школі лише на 2,5 гривні.

Що стосується сільських шкіл Трускавецької ОТГ, то тут поки що не надають такої послуги, як харчування дітей, адже харчоблоки в занедбаному стані. Однак у відділі освіти Трускавця спільно з депутатами  мають напрацювати пропозиції щодо того, як можна провести зміни в усіх навчальних закладах громади й забезпечити якісними обідами дітей.
Социальные комментарии Cackle