07.05.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Трускавець стане зеленішим! В оздоровниці висадили сотню саджанців

Трускавець стане зеленішим! В оздоровниці висадили сотню саджанців

В рамках еко-проєкту «Озеленення України» в Трускавці закупили та висадили майже сотню нових саджанців дерев та кущів. Посадили їх на вулицях курорту, біля храмів міста та навчальних закладів. За словами дендролога КП «Парк курортний» Уляни Демакіної, саджанці закуплено за спонсорські кошти, допоміг у їхньому придбанні Олег Євдоченко (м. Київ). Чоловік неодноразово обирав Трускавець для відпочинку зі своєю сім’єю, місто йому припало до душі.

Висаджували молоді деревця працівники «Парку курортного» та діти, в тому числі й донька мецената - Анастасія Євдоченко. До слова, це вже другий благодійний проєкт цієї сім’ї у Трускавці. У квітні Настя Євдоченко випекла в пекарні «Братрура» тисячу пасочок для потребуючих. Цей своєрідний кулінарний рекорд тоді зафіксували працівники Книги рекордів України.

Що стосується озеленення Трускавця, то левову частину саджанців посадили на території храму святого пророка Іллі, що на вул. Стуса. Церковне подвір`я прикрасили дев’яносто кущів різних видів ялівцю та дві магнолії. Відтак дві сакури «Kanzan» висаджено біля СЗШ №1. А неподалік римо-католицького костела, що в центрі міста, де лютневий буревій повалив стару ялину, висадили чорну сосну. У КП «Парк курортний» запевняють: акція з озеленення Трускавця обов’язково матиме продовження.

Наталя Зелена

Фото ТМР

95847890_2652165675068845_7540531544507547648_o.jpg


 

 

 

 



Социальные комментарии Cackle