13.05.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Готують до відкриття: у Дрогобичі й Трускавці з 15 травня мають запрацювати літні тераси кафе

Готують до відкриття: у Дрогобичі й Трускавці з 15 травня мають запрацювати літні тераси кафе

За попередньою інформацією Кабміну з 11 травня в Україні поступово впроваджуватимуть послаблення карантинних норм. Уже відновлюють свою роботу салони краси та перукарні. Наступний етап – старт роботи літніх майданчиків кафетеріїв та ресторанів. Вони мали зафункціонувати з 11 травня. Та через підвищення рівня захворюваності на Львівщині в останній період у ЛОДА прийняли рішення відтермінувати роботу з відкриття терас до 15 травня.

За інформаціює прес-служби Дрогобицької міської ради, у місті Котермака, дотримуючись вимог ЛОДА, готуються до відновлення роботи літніх терас закладів харчування з 15 травня. Аналогічна ситуація і в курортному Трускавці. На останньому засіданні комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення відновити роботу літніх майданчиків ресторанів з 11 травня. Та, зважаючи на рішення ЛОДА, цей процес відтермінували на 15 травня.

Заклади харчування, які запустять роботу своїх літніх майданчиків з 15 травня повинні працювати з дотриманням низки санітарно-епідеміологічних норм, а саме:

  • проведення температурного скринінгу всіх працівників перед початком робочого дня,
  • працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець зобов’язаний забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила,
  • столики на літніх майданчиків просто неба повинні бути розташовані з дистанцією 1,5 м, а за кожним з них може сидіти одна або дві людини, не враховуючи дітей,
  • на вході до закладу необхідно розмістити антисептики,
  • вхід відвідувачів всередину приміщень кафе та ресторанів забороняється,
  • замовлення будуть здійснюватися дистанційно (наприклад, телефоном) або через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу. Видача замовлення та розрахунок здійснюється за тим же принципом,
  • адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо недопущення черг,
  • меню повинно розташовуватися поруч з місцем видачі замовлень, давати меню клієнтам не можна,
  • замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі.
  • перед відкриттям і після закриття, а також кожні дві години приміщення повинні оброблятися мийними та дезінфекційними  засобами,
  • місце проведення розрахунку повинен бути обладнаний пристроями для безконтактної оплати,
  • людей з групи ризику (які досягли 60-річного віку або які мають хронічні захворювання) необхідно тимчасово відсторонити від роботи в закладах громадського харчування.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle