04.06.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Сміття у центрі міста та будівельні відходи у парку. Туристичний сезон в Трускавці розпочали «креативно»

Сміття у центрі міста та будівельні відходи у парку. Туристичний сезон в Трускавці розпочали «креативно»

Місто-курорт Трускавець, яке щорічно манить десятки сотень відпочивальників, які прагнуть оздоровитися та підлікувати своє здоров’я, увійшов у початок літнього  туристичного сезону. Та от зустрічає оздоровниця  своїх гостей, які з’їжджаються  із різних куточків як України так і світу,  не доглянутістю й  охайністю, а суттєвими недопрацюваннями.

Окрім галасливих рекламних моніторів в самісінькому центрі міста та стихійної торгівлі, яка заполонили усі вулички, що ведуть на головну площу Трускавця – тут не встигають вивозити сміття. Сумну картину із переповненими сміттєвими урнами зафільмували туристи. Локація накопичення сміттєвого непотребу - бульвар Юрія Дрогобича. Виявляється,що нечистоти у вихідні дні просто не вміщаються в урни. Не виключено, що такий хаос із побутовими відходами в центрі міста спричиняють торговці їжею та іншими смаколиками на ярмарку «Чотири сезони», який є поруч із бульваром. Однак факт залишається фактом – в самісінькому центрі міста  урни переповнені сміттєвим непотребом, який на додачу до всього розносять безпритульні тварини.

2.jpg

Такий невтішний стан речей, звісно, виправити можна, було б бажання влади. Для цього слід або збільшити розмір і кількість урн на Бульварі Юрія Дрогобича, або ж категорично заборонити торговцям викидувати в маловмісткі смітники ящики від продуктів та інше габаритне сміття, яке вони накопичують впродовж свого робочого дня.

Ще одним місцем, яке неприємно вражає туристів, є курортний парк. Три роки тому у ньому стартували ремонтні роботи, які ведуться вкрай повільно. Причиною є брак коштів. Трускавецькі посадовці, маючи рекордні надходження до бюджету (цього року він становить понад 300 млн грн) не поспішають скеровувати фінанси для реконструкції парку. Сьогодні він має жалюгідний вигляд!

9.jpg

7.jpg

Цьогоріч у парку мають намір замінити вуличне освітлення. Як поінформував керівник Управління ЖКГ і Б Сергій Максимич, тут міняють старі електричні опори на нові, риють траншеї для прокладання нових електроліній, відтак до кінця року планують замостити усі доріжки парку бруківкою.

Зрозуміло, що ремонтні роботи охайності парку не додають. Але підрядники й не турбуються про те, аби навести лад після їх виконання. На паркових алеях чимало розкиданих старих труб, гори бруківки, болото та неприбране будівельне сміття. Ще минулого року у парку частково замінювали каналізаційні мережі – однак виглядає на те, що старі труби не забрали й досі. Тож контроль якості робіт і тут бажає кращого. Бо де, як не курортним парком прогулюються туристи, яким точно не до вподоби будівельний розкиданий антураж.

Вікторія Утрин

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Социальные комментарии Cackle