08.10.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Сашко Лірник та Татуся Бо презентували книги для дітей в рамках Блог-Фесту в Трускавці

Сашко Лірник та Татуся Бо презентували книги для дітей в рамках Блог-Фесту в Трускавці

На фестиваль Блог-Фес «Truthкавець» до курортного містечка з’їхалися відомі письменники, блогери та журналісти із різних куточків України. Цікаві панелі, дискусії на актуальні теми сьогодення, а також особисті зустрічі із прихильниками, презентація книг та численні фотосесії – графік блогерів був насиченим.

Та пощастило не лише дорослим, але й дітям – в рамках Блог-Фесту до Трускавця завітали неперевершений казкар-лірник, сценарист та актор Сашко Лірник та відома письменниця Татуся Бо. В «URBAN-бібліотеці» митці мали кількагодинну зустріч із наймолодшою аудиторією Трускавця – дітьми, яким і презентували свої книги. Першим підкорював юні серця Сашко Лірник. Свою аудиторію Сашко бере в полон із перших хвилин бесіди – він декламує дітям свої нові та бувалі казки, залучає як дорослих так і малих до інтерактивних казок, в яких робить їх головними персонажами, а ще багато жартує та ділиться особистим.

Так за словами автора, 25 жовтня на великі екрани вийде довгоочікувана кінострічка на одну із його казок «Чорний козак». Картину знімали 10 років. «Не повірите, але цей фільм знятий волонтерами, оскільки свого часу на екранізацію картини коштів у Держкіно не знайшли. Символічно й те, що перший кадр стрічки зняли у жовтні 2008 році, відтак рівно за 10 років теж у жовтні фільм готовий вийти на екрани. Виручка від проданих квитків піде на лікування українських воїнів», - розповідає Сашко Лірник.

А ближче до новорічно-різдвяних свят світ побачить екранізація ще одного твору Сашка «Пекельна хоругва». Як зізнається автор – екранізація його творів – дуже трепетний момент для нього, якого очікує з нетерпінням та принагідно запрошує усіх небайдужих знайти час і переглянути кінороботи. Окрім казок, Сашко Лірник зачитує присутнім і свої «гарячі» есе на злободенні теми – про переселенців, про початок війни, Майдан та АТО. Тема АТО для автора одна із найбільш болючих – оскільки Сашко Лірник є небайдужим кількарічним волонтером. Роздумуючи про війну та хлопців у зоні АТО, автор переймається їхнім болем, а з його очей течуть сльози. Відтак усіх присутніх Сашко просить не забувати, що війна триває і зараз - триває на різних фронтах і її перемога залежить від нашої згуртованості та єдності.

Після казок та лірики Лірника слово бере Татуся Бо. До трускавецької малечі авторка завітала із своїми дитячими книгами. Письменниця теж цитує юній аудиторії казки та зізнається – писати дитячі твори стала тоді, коли її донці виповнилося 2 роки. «Моя Настінька страшенно не любила лягати спати от і доводилося ледь не щовечора видумувати всілякі небилиці. Згодом у мене виникла ідея видати книгу дитячих казок і тих самих засиналочок, які б стали у нагоді і іншим матусям та допомагали їм швидше вкладати своїх немовлят спати», - зізнається Татуся Бо. І спільно із дітьми авторка склала казку, у яку кожен із малюків вніс свій шарм.

Малеча щедро нагороджувала оплесками улюблених письменників, вишикувалася у чергу за автографами та книгами до них ну і звісно ж запрошували авторів частіше приїжджати в Трускавець.

Наталя Зелена

т.jpg

тб.jpg

Социальные комментарии Cackle