18.04.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Розподіл коштів ДФРР на Львівщині відбувся нагло, у ручному режимі, - Олексій Балицький

Розподіл коштів ДФРР на Львівщині відбувся нагло, у ручному режимі, - Олексій Балицький

Заступник трускавецького мера Олексій Балицький обвинуватив регіональну комісію конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у Львівській області, у непрозорому формуванні рейтингового списку проектів-переможців.

Про це Олексій Балицький повідомив сьогодні, 18 квітня, на засіданні сесії Трускавецької міської ради.

-Регіональна комісія складається 50% на 50% з представників обласної ради та облдержадміністрації. Цього року кошти були розподілені наступним чином – нічого не отримали Борислав, Стебник, Трускавець, Стрий, Самбір і два райони – повідомив посадовець. – До переліку переможців потрапили проекти, які не мали експертиз, натомість міста, які подали ідеальні проекти, частина з яких є перехідними, вилетіли з ДФРР. Розподіл відбувався в ручному режимі, нагло! Я буду ставити питання в обласній раді щодо цього, очевидно, що сформований комісією перелік, не буде затверджений Мінрегіонбудом, ми для цього докладемо зусиль , - підсумував Олексій Балицький.


Гнівний спіч заступника трускавецького мера був зумовлений тим, що депутати, на розгляд яких пропонувалося рішення про співфінансування проектів-переможців в обласному конкурсі місцевого розвитку, висловили обурення стосовно найгіршого результату, який продемонстрував Трускавець. Цьогоріч лише 3 заявки з 14, поданих до участі в конкурсі проектів місцевого розвитку, пройшли відбір конкурсної ради. У розрізі міст обласного значення першість отримав Борислав, який подав 34 проекти, з них перемогли – 25 (73,53%), Червоноград (32 з 44), Дрогобич (52 з 80). Відповідно місто Котермака отримає понад 6,19 млн з обласного бюджету, Борислав – 2, 53 млн грн, а Трускавець залучить «копійки» - лише 393 тис грн.

Такою ж ганебною є ситуація й з відбором інвестиційних програм, які будуть реалізовуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році на Львівщині. Як відомо, жоден проект, поданий Трускавцем, не увійшов до рейтингового списку переможців! Натомість Дрогобич цього року отримає понад 33,5 млн гривень з Державного фонду для реалізації чотирьох проектів, які увійшли до переліку переможців!

Нагадаємо, Олексій Балицький є депутатом Львівської обласної ради від ВО «Свобода», заступником міського голови Трускавця з питань житлово-комунального господарства. Найпотужнішим проектом, на реалізацію якого Трускавець сподівався отримати цьогоріч фінансування від держави – понад 63 млн грн - були ремонтні роботи у курортному парку.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle