24.03.2020 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

«Рада міста» звернулася до мера Трускавця і депутатів з пропозиціями, як вберегти місто від економічної кризи

«Рада міста» звернулася до мера Трускавця і депутатів з пропозиціями, як вберегти місто від економічної кризи

Вперше за історію існування курорту Трускавець, місто опинилось в масштабній фінансово- економічній кризі, спричиненій коронавірусом. Влада Трускавця володіє лише єдиним ресурсом - часом для прийняття невідкладних непростих рішень, щоб вберегти місто, бізнес і кожну трускавецьку родину від банкрутства, захистити від епідемії небезпечної хвороби.

Про це йдеться у заяві громадської організації «Рада міста».

За прогнозами експертів внаслідок закриття санаторно-курортних закладів міста, малий та середній бізнес у Трускавці не зможе відновити свою діяльність впродовж наступних кількох місяців. Відповідно, не матиме змоги виконати свої фінансові зобов’язання перед бюджетом міста. Трускавець втратить суттєву частку бюджетоутворюючих податків – податку на землю, на доходи фізичних осіб, єдиний податок.

Щоб вберегти Трускавець від банкрутства мер міста та депутатський корпус повинні прийняти радикальні рішення, які розділять економічне навантаження від кризи між владою, бізнесом та населенням.

Тому ми вимагаємо від влади міста вжити наступних невідкладних кроків, щоб Трускавець міг пройти кризу, спричинену коронавірусом, з найменшими втратами для суспільного добробуту:

1. У найкоротший термін необхідно переглянути структуру виконавчих органів Трускавецької міської ради, провести оптимізацію штату виконавчих органів, скоротити працівників, які не долучені до завдань утримання критичної інфраструктури міста.

Скоротити кількість профільних заступників та загальну кількість працівників міськради щонайменше на 30%. Терміново впроваджувати електронне врядування.

2. Ретельно переглянути видатки за кожним з розпорядників бюджетних коштів, скоротити не першочергові видатки та максимально перенести фінансування незахищених статей на другу половину 2020 року.

Враховуючи тривалу перспективу відсутності відпочивальників на курорті, зменшення ділової активності та призупинення діяльності бізнесу, зменшення фінансових надходжень від суб’єктів господарювання, заборону на проведення культурних заходів необхідно прийняти рішення про тотальне скорочення видатків міського бюджету на 10-70% щодо відділів, які не задіяні у забезпеченні організації роботи об’єктів критичної інфраструктури - відділу культури, управління комунальної власності, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, управління розвитку міста, управління житлово-комунального господарства, відділу освіти, тощо.

Обов’язком місцевої влади є забезпечення трускавчан первинною медичною допомогою У зв’язку із критичним наповненням міського бюджету, введенням карантину в КНП « Трускавецька міська лікарня», входженням комунального закладу у другий етап медреформи оптимізувати структуру міської лікарні до структури закладу первинної медичної допомоги. На пільгових умовах оренди запропонувати вільну медичну інфраструктуру медичним компаніям, які здійснюють успішну діяльність в приміщеннях КНП «Трускавецька міська лікарня».

Всі вивільнені кошти мобілізувати як резервні для мобілізації   ресурсів на випадок необхідності фінансування критичних протиепідемічних заходів та фінансову підтримку медперсоналу .

3. Заборонити Трускавецькій міській раді приймати рішення фінансового характеру, які не стосуються питань функціонування критичної інфраструктури.

Після введення карантину місто уклало з десяток прямих угод на капремонти внутрішньо квартальних проїздів, прибудинкових територій, замовило виготовлення проектно- кошторисної документації реконструкції , оплатило послуги на озеленення міста та за нанесення дорожньої розмітки, тощо на суму близько мільйону гривень.

За умови суттєвого зменшення податкових надходжень, довготривалого паралічу роботи основних платників податків та потреби пріоритетного фінансування протиепідемічних заходів, такі дії потрібно вважати такими, що вбивають шанс у трускавчан та Трускавця подолати кризу.

Дії влади повинні бути максимально швидкими, мати максимальну відкритість та супроводжувати поясненням рішень, що ухвалюються, їх причинами та наслідками,

Социальные комментарии Cackle