14.11.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Подвійні трускавецькі стандарти: на конкурс Магомаєва кошти є, на безпеку школярів – ні!

Подвійні трускавецькі стандарти: на конкурс Магомаєва кошти є, на безпеку школярів – ні!

Чергове сесійне засідання Трускавецької міської ради, яке пройшло 14 листопада, не обійшлося без конфліктів. Коли керівник фінансового управління Микола Федоричак озвучував проект щодо змін до бюджету Трускавця на 2019 рік, у депутатів виникла пропозиція, чи можна закласти у наступному році 300 тис грн на забезпечення охорони трьох шкіл міста. Як роз’яснив обранець громади Юрій Наконечний – під охороною мають на увазі оплату послуг приватних фірм, які б забезпечувала порядок та стежила за безпекою учнів у навчальних закладах міста.

Оскільки щорічно, переймаючись станом безпеки  дітей у школах оздоровниці, батьки останніх змушені фінансувати утримання охоронців у навчальних закладах із своїх гаманців. Пан Федоричак пропозицію депутатів прокоментував наступним чином: «Місто виділило свого часу кошти на встановлення камер, які розміщені на території шкіл – подальше питання безпеки школярів та залучення додаткової охорони навчальних закладів міста йде на розгляд адміністрацій шкіл».

На таку репліку посадовця депутати зауважили, що другий рік поспіль місто виділяє чималі кошти на фінансування у Трускавці конкурсу вокалістів імені азербайджанського виконавця Мусліма Магомаєва, суми сягають поза 200 тисяч гривень. «На наступний рік теж уже заклали на цей конкурс 100 тис грн. Пропоную їх перекинути на безпеку шкіл», - пропонував  депутат Тимчишак.

Та схоже на те, що мер міста пан Кульчинський має своє чітке бачення, як доцільніше використати бюджетні кошти. Керманич міста лаконічністю окреслив підняту проблему та зазначив: «На конкурс Магомаєва приїдуть чиновники з Азербайджану – тож його відмінити ми не можемо, а про безпеку дітей в школі дбають сторожі, тож не слід дублювати їхні функції додатковою  охороною», - резюмував мер.

Що й казати – гостроті думок та вмінню вирішувати проблемні ситуації паном Кульчинським у потрібному йому напрямку – можна позаздрити. А якщо бути серйозним – то для нікого не секрет, що сторожами у місцевих школах зазвичай працюють люди похилого віку, тож чи під силу їм на випадок небезпеки зреагувати на нетипову ситуацію – питання риторичне. Та як бачимо з ціллю економії бюджетних коштів мер міста курорту готовий на все – навіть жертвувати безпекою трускавецьких школярів.

Ірина Романова

Социальные комментарии Cackle