07.10.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

П’ятеро довгожителів Трускавця у жовтні отримали адресну допомогу з нагоди своїх уродин

П’ятеро довгожителів Трускавця у жовтні отримали адресну допомогу з нагоди своїх уродин

фото ілюстративне


Як поінформувала сьогодні на апаратній нараді в мерії Трускавця керівник Управління праці та соціального захисту населення Віра Ільницька – в оздоровниці  на виконання соціальної програми підтримки довгожителів щомісяця місцеві мешканці похилого віку, яким виповнилося 90 і більше років, отримують разові адресні грошові допомоги в день свого народження.

Розмір допомоги залежить від років ювілярів. Так, за словами Віри Ільницької, якщо довгожителю виповнюється 90-94 роки, вручають 500 грн, якщо 95-99 років– 700 грн, 100 і більше років – 2 000 грн.

У жовтні в Трускавці уже п’ять довгожителів відсвяткували свої іменини, поважним трускавчанам виповнилося до 95 років. Серед ювілярів: Стефанія Радванська, Ольга Соловей, Мирон Крамар, Ядвіга Яцків, Юлія Живко. Цих поважним трускавчан не тільки привітали із Днем уродин, але й вручили адресні допомоги.  

Також, за словами Віри Ільницької, окрім разової грошової допомоги довгожителі курортного міста, яким виповнилося 95 та більше років від Управління праці та соціального захисту населення отримують щомісячну грошову допомогу у розмірі 10% від прожиткового мінімуму. А ті трускавчани, яким виповнилося 100 і більше, щомісяця мають допомогу  - 20% від прожиткового мінімуму.

Станом на сьогодні у Трускавці зареєстровано 82 особи похилого віку, яких прирівнюють до статусу довгожителів – їм виповнилося 90 та більше років.

Мар'яна Ковбаснюк 


Социальные комментарии Cackle