05.09.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Після публікації «Джерел Трускавця» міська рада не уклала угоду з фірмою-переможцем аукціону з реконструкції парку

Після публікації «Джерел Трускавця» міська рада не уклала угоду з фірмою-переможцем аукціону з реконструкції парку

Управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради не підписало договору на реконструкцію міського парку з переможцем, обраним електронною системою закупівель ProZorro. При оголошеній вартості тендеру у 74, 2 млн грн для виконання робіт пропозиція «Будгарант Групп» була найнижчою і склала 68, 8 млн грн.

Окрім переможця у торгах брали участь ще чотири компанії: ТОВ «Національні будівельні стратегії», ТзОВ «Хосаро», ТОВ «Талісман», ПП «Бакал-Мів». Цікаво, що три останні фірми (усі зареєстровані на Львівщині) під час аукціону не зменшували первинну вартість виконання робіт. Тобто реально боролися за перемогу у тендері лише «Національні будівельні стратегії» (Київська обл.) та «Будгарант Групп» (м. Львів).

«Джерела Трускавця» минулого тижня проаналізували документи, подані учасниками для участі у тендері, і з’ясували, що ТОВ «Будгарант Групп» неодноразово фігурував у журналістських розслідуваннях як порушник умов проведення закупівель. А у штаті цього товариства не має необхідної кваліфікації працівників для виконання робіт із заміни інженерних мереж у парку та власної техніки. Про це свідчили довідки, надані директором: підприємство гарантувало, що залучатиме робітників для виконання робіт, а обладнання орендуватиме в іншої фірми.

Чи здатне підприємство за відсутності матеріально-технічної бази виконати належним чином роботи у міському парку? – запитання «Джерел Трускавця», зрозуміло, було риторичним. Публікація викликала  жваве обговорення у соціальних мережах.

І у понеділок, 3 вересня, тендерний комітет Управління ЖКГ міськради відхилив пропозицію «Будгарант Групп». У протоколі розгляду тендерних пропозицій зазначено, що наявність матеріально-технічної бази учасник має підтвердити копіями договорів оренди або ж копіями технічних паспортів. Підприємство-переможець аукціону цього не зробило, окрім цього подане ним технічне завдання не відповідає вимогам технічного завдання замовника.

Були відхилені також пропозиції інших учасників – усі вони згідно рішення тендерного комітету Управління ЖКГ і Б не відповідають кваліфікаційним критеріям ЗУ «Про публічні закупівлі».

Відкриті торги на реконструкцію міського парку у Трускавці оголошені повторно. Подання пропозицій триватиме до 20 вересня, ознайомитися з тендерною документацією можна тут.

Нагадаємо, що востаннє конкурс на виконавця робіт у парку відбувся 2016, переможцем стало ТОВ «Хосаро» зі Львова. Тоді реконструкція парку у Трускавці коштувала 44,8 млн грн. Зміни у проектно-кошторисну документацію були внесені цього року, вартість виконання робіт збільшилася на 30 млн грн.  Необхідність такого значного подорожчання проекту заступник міського голови Трускавця з питань ЖКГ Олексій Балицький пояснив зростанням цін на матеріали й розмірів зарплат.

Ольга КУЦ

Читайте також: У Трускавці реконструкцію парку за 68 млн робитиме фірма без необхідних працівників і обладнання


Социальные комментарии Cackle