20.05.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Однорічний малюк у Трускавці занедужав на кір

Однорічний малюк у Трускавці занедужав на кір

Ніби відступив, але час від часу нагадує про себе – це про підступний кір. Після масового спалаху інфекційної недуги цієї зими на Львівщині, яка сотнями вкладала на лікарняні ліжка, як дорослих так і дітей – у Трускавці після низки профілактичних акцій кір ніби то відступив. Однак, як повідомив 20 травня на оперативній понеділковій нараді в Трускавецькій міській раді головний лікар ТМЛ Ігор Стасик, за минулий тиждень зафіксовано один випадок захворюваності на кір серед дітей. На лікарняному ліжку в Дрогобицькій інфекційній лікарні опинився однорічний малюк, уродженець Трускавця.

Напередодні у дитини підвищилася температура тіла та різко погіршився стан здоров’я, тож батьки звернулися за допомогою до медиків. Як наголосив пан Стасик – дитині не встигни зробити перше щеплення від хвороби (хлопчику зараз 1 рік і 3 місяці), тож малюк й підхопив це захворювання. Наразі стан здоров’я маленького пацієнта стабільний, дитина під наглядом лікарів.

Нагадаємо, щоб зупинити масовий спалах кору в курортному місті цієї весни в навчальні заклади Трускавця вирушили мобільні бригади медиків, які щепили дітей вакциною бельгійського виробника. Наслідком масової імунізації стало зниження захворюваності серед школярів на підступну недугу.

Наталя Зелена

Социальные комментарии Cackle