28.05.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Обмін культурами та знаннями – у Трускавець прибули діти із Каховки

Обмін культурами та знаннями – у Трускавець прибули діти із Каховки

Літо - з користю! Учора до Трускавця завітали 27 дітей із міста-побратима оздоровниці Каховки. Усі вони - учні 8 класів тамтешніх місцевих шкіл. Як розповідає керівник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту ТМР Роман Коваль – обмін школярами між Херсонщиною та Львівщиною триває третій рік поспіль.

- Перед тим, як приїхати в Трускавець діти із Каховки писали листи своїм ровесникам. Листування між ними тривало увесь рік. Відтак автори кращих та найоригінальніших листівок запрошені в курортне місто по обміну на тиждень, - ділиться Роман Коваль.

У кахівчан в Трускавці упродовж семи днів буде насичена культурно-пізнавальна програма. У перший день приїзду дітям провели цікаву екскурсію Львовом. Відтак на 28 травня запланована поїздка в Уріч на скелі. Компанію школярам із Каховки складуть і трускавецькі діти. На свіжому повітрі мандрівники спільно варитимуть куліш та визначатимуть у кого він вийшов смачніший. Відтак на дітей чекатимуть різні естафети та ігри. За словами Романа Коваля, у планах їхнього відділу звозити юних кахівчан у Нагуєвичі, музей-садибу Івана Франка, відтак провести екскурсії Трускавцем та організувати тут дітям цікаве молодіжне дозвілля.

- З кожної такої поїзди школярі беруть для себе багато корисного та пізнавального - ознайомлюються із новими історичними місцями нашого краю та постатями, пізнають нашу культуру та традиції, відтак знаходять собі нових друзів. Вони не тільки весело проводять час, але й збагачуються духовнота інтелектуально, - ділиться думками Роман Коваль.

На 17 червня запланована поїздка трускавецьких школярів до Каховки. Тож і на юних трускавчан буде чекати тиждень веселого літнього дозвілля.

Наталя Зелена

5 (1).jpg

* фото з сайту Трускавецької міської ради

Социальные комментарии Cackle